Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 148, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) „Червените“ без победа в първенството от два месеца

„Червените“ без победа в първенството от два месеца

Арда и ЦСКА завър­шиха 1:1 в двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Домакините продъл­жават да нямат загуба у дома от началото на пър­вен­с­т­вото, докато „чер­вените“ нямат успех в пос­лед­ните шест срещи в шам­пионата за пос­лед­ните два месеца.

Пър­вото полув­реме пред­ложи много битка пред двете наказателни полета и реално никакви точни удари в рам­ките на двете врати. Един­с­т­веното, което впечатли феновете под дъжда в Кър­джали беше бом­бен удар в нап­реч­ната греда на Амос Юга от ЦСКА в 40-ата минута. Втората част започна по-добре за домакините с две опас­ности, в основата на които беше бив­шият играч на ЦСКА Спас Делев. След час игра пък гол­майс­торът на “чер­вените“ Али Соу получи пър­вата си въз­мож­ност, но не уцели вратата. Малко преди това пък цен­т­рал­ният защит­ник на ЦСКА Юрген Матей се кон­тузи и беше заменен от Вален­тин Антов.

Арда откри резул­тата в 71-ата минута с попадение на юношата на Лудогорец Светос­лав Ковачев. ЦСКА опита да отвърне на удара след положения на Ахмедов и Соу, които обаче не успяха да уцелят вратата на Арда. Това обаче стори резер­вата Жером Син­к­лер в 85-ата минута, а една по-късно отново той уцели гредата. Син­к­лер имаше и трети шанс да се раз­пише в пос­лед­ната минута, но вратарят Кара­джов отрази удара му.

Така “чер­вените“ не са побеж­давали в пър­вен­с­т­вото от края на август, когато спечелиха срещу Славия с 1:0 у дома с автогол на Бен­гюзов в пос­лед­ните минути.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие