Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 148, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Локомотив (Пд) се препъна за радост на преследвачите си

Локомотив (Пд) се препъна за радост на преследвачите си

Локомотив (Пд) се препъна за радост на преследвачите си

Гонзо разкри кога „смърфовете“ ще мислят за титла

Локомотив (Плов­див) и Арда (Кър­джали) завър­шиха 0:0 в пос­лед­ната среща от 9-ия кръг на Първа лигаига. След пър­вата си издънка у дома от началото на сезона “смър­фовете“ не успяха да се откъс­нат пред Лудогорец, Берое и ЦСКА на върха, като в момента пред­нината им е само 2 точки пред шам­пионите, които обаче са с мач по-малко. Локомотив е лидер с 19, Лудогорец има 17, трети с 15 е Берое, след­ват ЦСКА с 14, а с по 13 са Арда, Цар­ско село и ЦСКА 1948.

Воденият от Николай Киров тим на Арда, който въп­реки проб­лемите, които имаше с коронавируса, показа бор­бен дух и напълно зас­лужено спечели точка от гос­туването си на “Лаута“.

По-голямата част от двубоя мина при рав­нос­тойна игра, а головите положения бяха в края. Пър­вият точен удар към една от двете врати беше чак в 75-ата мнута. Тогава Матеус Леони не успя да даде пред­нина на Арда, а до края пропуски за Локомотив нап­равиха Карагарен, Анте Аралица и Кенан Мус­лимович. Вратарят на Арда Иван Кара­джов ги отчая с отлични намеси и не поз­воли на “смър­фовете“ да стиг­нат до победата.

Спор­т­ният дирек­тор на Локомотив (Пд) Георги Иванов заяви, че е доволен от точ­ката срещу Арда. “Не успяхме да победим, тъй като отборът не игра добре. Можехме и да загубим мача. Арда се пред­с­тави на ниво. Бяха под­редени в защита и играеха добре на кон­т­раатака. Ние пък изпит­вахме труд­ности срещу сгъс­тената отб­рана. Има и такива мачове, но точ­ката е важна, защото можехме и да я изгубим“, комен­тира Гонзо след мача.

“Ние не гледаме лидерите, а играем и мис­лим само как Локомотив да печели. Смешно е след деветия кръг да говорим за шам­пиони. Всеки мач е сам за себе си, като мис­лим за след­ващия двубой. Ако в 25-ия кръг сме на пър­вото място ще имаме амбиции за тит­лата, но сега целта е да бъдем в пър­вата шес­тица“, добави Георги Иванов.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие