Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря28102020

Брой 207, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дамир Джум­хур — Петър Попович, обяви, че пър­вата ни ракета, Новак Джокович и Борна Чорич също могат да дадат положителни проби, но никой не ги е тес­т­вал. Според сръб­с­кия специалист всички, които са минали през заболяването, сега имат антитела и при проверка ще дадат положителен резул­тат. Както е извес­тно, Гришо, Джокович и Чорич се заразиха при учас­тието си на тур­нира „Adria Tour“ в Бел­г­рад.

“Преболедувах вируса преди месец, имам антитела, но резул­татите от тес­товете може да се окажат положителни или отрицателни. А други хора не мога да заразя. Джокович, Чорич и Димит­ров също може да дадат положителен тест. Но на US Open тях дори не ги проверяваха. Джокович живееше в отделен дом и не го тес­т­ваха. А има доказател­с­тва, че в организма му има антитела“, заяви Попович.

Тенисис­тите се страхуват — особено тези, които са преболедували и имат антитела. Но с Новак няма да пос­тъпят така, както с мен. Ако анализът на резул­тата от теста му е положителен, ще му дадат въз­мож­ност да даде нова проба. Той може да осъди „Ролан Гарос“ за огромна сума, а организаторите не искат това да се случи“, допълни сръб­с­кият треньор.

Самият Дамир Джум­хур даде отрицателна проба, но тъй като треньорът му е с положителен тест за COVID-19, бос­ненецът бе отс­т­ранен от Отк­ритото пър­вен­с­тво на Фран­ция.

България

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

42-ма души са загубили бит­ката с коронавируса през пос­лед­ното денонощие. 2 243 са новите случаи при нап­равени малко над 7 600 PCR теста, кое…

Прочети още:

Loading...

Култура

Започва символично издание на фестивала в Кан

Кинофес­т­валът в Кан, който отмениха през пролетта заради пан­демията от Covid-19, организира сим­волично трид­невно мини издание с прожек­ция на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Допит­ване, пред­с­тавено в мес­тни медии, определи десетте най-дразнещи пос­тъпки за бел­гий­ците по време на епидемия, предаде БТА.

На първо място…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...