Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря28102020

Брой 207, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Атанас Илиев вдъхнови Ботев (Пд) и матира Левски

Атанас Илиев вдъхнови Ботев (Пд) и матира Левски

Атанас Илиев вдъхнови Ботев (Пд) и матира Левски

Браво на футболистите, но засега няма светлина в тунела, заяви треньорът на пловдичани Ферарио Спасов

Новата деветка на Ботев (Плов­див) Атанас Илиев вдъх­нови “канар­четата“ за успех с 2:1 над Лев­ски в мача от 7-ия кръг на Първа лига. Таранът отбеляза и двата гола за “жълто-черните“, които имаха едва две точки в пос­лед­ните пет мача от пър­вен­с­т­вото. Ботев записа едва втори успех през тази кам­пания, но за радост на „бул­т­расите“ тези победи дой­доха срещу веч­ните съпер­ници — Локомотив (Плов­див) и “сините“.

Проб­лемите в Лев­ски обаче не са само в загубата, ами и получените кон­тузии на двама от титулярите Радос­лав Цонев и Матео Стаматов, както и масовият бой в агит­ката на столичани, който ще донесе и тежки финан­сови сан­к­ции в този труден момент за клуба.

“Браво на фут­болис­тите, които показаха, че нес­п­равед­ливо са понасяли критики. Хубава победа, но това са само 3 точки. Преходен е периодът, може да показ­ваме много силни игри, както и по-слаби, винаги съм се връщал в тежки ситуации, а сега положението е много тежко, бъдещето в момента е неоп­ределено. Мом­четата получиха част от въз­наг­раж­денията си благодарение на г-н Карас­лавов. Дос­тойно напус­кане на Лъчо Бал­танов, Вутов продължи кариерата си в Унгария, за другото (б.р. Иван Бан­далов­ски) няма да комен­тирам“, каза треньорът на плов­див­чани Ферарио Спасов по повод раз­дялата с опит­ните играчи.

“Трябва да знаем какво ще се случи с отбора, дори с успеха над Лев­ски, засега няма свет­лина в тунела“, завърши специалис­тът.

Нас­тав­никът на “сините“ Георги Тодоров нап­рави една промяна в стар­товия със­тав от успеха с 3:0 над ЦСКА 1948. Мяс­тото на цен­т­рал­ния нападател Илия Димит­ров бе заето от звез­дата на тима Найджъл Робърта, който се въз­с­танови от травма. Изненад­ващо Димит­ров дори не бе в групата.

Вината си е в нас. Допус­нахме много неточ­ности и грешки в защита в началото. Поз­волихме им да поведат с 2:0. Имаше чиста дузпа в наша полза. При 1:0 за Лев­ски можеше да е раз­лично. Опитахме да се вър­нем в мача, но нап­равихме много неточ­ности в нападение в края. С три победи сме, но не сме изг­радени като отбор. Кон­тузията на Ради Цонев също пов­лия на раз­воя на срещата. Остана само Боби Цонев, който един­с­т­вено съз­даваше агресив­ност в средата“, комен­тира след двубоя Георги Тодоров.

Имаше чер­вен кар­тон за Ботев, но съдията показа жълт на друг техен фут­болист. Откакто съм се вър­нал, по един и същи начин се отнасят съдиите към нас. Чет­вър­тият рефер му каза, че е сгрешил, но глав­ният не поп­рави греш­ката си. Но ние сме си виновни за загубата. Трябва да изчис­тим греш­ките си и това да не стар­тираме мачовете по този начин. Тези мом­чета са на по 22 години и трябва вече да поемат отговор­ност. Пос­тоян­с­т­вото се гради с времето“, каза още треньорът на Лев­ски.

България

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

42-ма души са загубили бит­ката с коронавируса през пос­лед­ното денонощие. 2 243 са новите случаи при нап­равени малко над 7 600 PCR теста, кое…

Прочети още:

Loading...

Култура

Започва символично издание на фестивала в Кан

Кинофес­т­валът в Кан, който отмениха през пролетта заради пан­демията от Covid-19, организира сим­волично трид­невно мини издание с прожек­ция на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Допит­ване, пред­с­тавено в мес­тни медии, определи десетте най-дразнещи пос­тъпки за бел­гий­ците по време на епидемия, предаде БТА.

На първо място…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...