Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб31102020

Брой 209, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Алжирски халф поредната трансферна цел на ЦСКА

Алжирски халф поредната трансферна цел на ЦСКА

Очаква се до няколко дни 21-годишният Ахмед Кендуси да се присъедини към „червените“

Авторитет­ният алжир­ски вес­т­ник „El Watan“ съоб­щава, че ЦСКА иска да прив­лече 21-годишния Ахмед Кен­дуси от отбора на ЕС Сетиф. Медията твърди, че „чер­вените“ преговарят усилено с алжир­с­кия клуб за халфа. Младокът попада в полез­рението и на испан­с­ките Леванте и Валядолид, но двата клуба все още не са показали реален интерес към фут­болиста. През сезон 2019/20 алжир­с­кият полузащит­ник записва 15 мача за ЕС Сетиф, вкарал е 3 гола и е нап­равил 2 асис­тен­ции.

В същото време на Бъл­гар­ска армия“ се говори, че големият талант на ЦСКА Вален­тин Антов се очер­тава да е новият капитан на отбора. Поне това е сиг­налът от пър­вите летни кон­т­роли на “чер­вените“ с Пирин (2:0) и Литекс (5:2). И в двете проверки Антов стар­тира с лен­тата, като дейс­т­ваше в цен­търа на защитата редом до нидер­лан­деца Юрген Матей. Резерва пък остана досегаш­ният капитан Петър Занев.

Това е сериозна индикация, че поне в началото на сезона двой­ката цен­т­рални бранители в сър­цето на ариер­гарда ще е именно Антов — Матей. Най-вероятно двамата ще започ­нат заедно и в провер­ката с Мон­тана днес . При това положение лен­тата отново ще бъде носена от 19-годишния талант, който дебютира в елита през април 2018-а, когато отново треньор бе Стамен Бел­чев. От тогава Антов нат­рупа над 50 официални мача за ЦСКА.

Един от резер­в­ните капитани през миналия сезон Рубен Пинто напусна с изтекъл договор, а другият Крис­тиан Малинов е пред тран­с­фер. Показателно е, че национала не стар­тира и в двата спаринга досега. Така капитани занап­ред ще са Антов и Занев, а в някои мачове не е изк­лючено и Тиаго да носи лен­тата, тъй като е сред играчите с най-дълъг стаж в тима — ще започне чет­върти сезон на “Армията“.

До голяма степен изг­леж­дат ясни и стар­товите 11 на ЦСКА за началото на сезона. Един­с­т­вената въп­росителна остава за позицията зад нападателя. В пос­лед­ните две кон­т­роли титуляр бе Бел­т­раме, но това се дъл­жеше на лека кон­тузия на Тиаго. Стамен Бел­чев обаче поз­нава по-добре пор­тугалеца, а и играчът се пред­с­тави силно в края на миналия сезон, така че вероятно ще запази мяс­тото си сред титулярите. Въз­можно е в някои срещи Тиаго и Бел­т­раме да играят и заедно. Кон­курен­ция ще има и за вратар­с­кия пост, но за момента Бусато си остава фаворит за мяс­тото под рам­ката.

България

Икономика

Loading...

Култура

Юбилейна изложба “120 години от рождението на Асен Василиев“

Юбилейна изложба “120 години от рождението на Асен Василиев“

Днес се отк­рива юбилейна изложба “120 години от рож­дението на Асен Василиев“ в галерията на Кюс­тен­дил. В екс­позицията с творби, които галери…

Прочети още:

Loading...

Свят

В Полша протестират всеки ден срещу забраната на абортите

В Полша протестират всеки ден срещу забраната на абортите

Хиляди хора излизат от над сед­мица по улиците на големите пол­ски градове, за да протес­тират срещу решението на Кон­с­титуцион­ния трибунал (съд…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Властта не иска да каже кой е взел най-много субсидии от 2007 г. досега

Властта не иска да каже кой е взел най-много субсидии от 2007 г. досега

Админис­т­ратив­ният съд във Велико Тър­ново реши Дър­жавен фонд „Земеделие“-Разплащателна аген­ция да отговори на запит­ването на адв. Сева Памукч…

Прочети още:

Loading...