Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тотнъм и Нюкасъл напред във ФА Къп след преигравания

Тотнъм и Нюкасъл напред във ФА Къп след преигравания

Тот­нъм победи у дома втородивизион­ния Мидъл­з­бро с 2:1 в преиг­раване от третия кръг и се класира за 1/16-финалите в тур­нира за Купата на Анг­лия – ФА Къп. Аржен­тин­ците Джовани Ло Селсо (2) и Ерик Ламела (15) дадоха сериозна пред­нина на „шпорите“ след само чет­върт час игра, а Боро върна едно попадение в края чрез Джордж Савил (83). Лон­дон­чани ще гос­туват на Саут­хем­п­тън в след­ващия чет­върти кръг на 25 януари.

В същото време Tот­нъм и Бен­фика обявиха тран­с­фера на Жед­сон Фер­нан­деш в анг­лийс­кия клуб. 21-годишният полузащит­ник прис­тига при лон­дон­чани под наем за 18 месеца с опция за откупуване, като се пред­полага, че сумата за пос­тоян­ното му задър­жане е 65 милиона евро. Това е пър­вият нов играч в тима за зимата и изобщо първа сделка за Жозе Моуриньо. Мени­джърът на Тот­нъм имаше спешна нужда от прив­личането на нов халф, тъй като Муса Сисоко е аут за три месеца, а Крис­тиан Ерик­сен вероятно ще напусне клуба до края на месеца. Швед­с­кият национал е упорито спряган за Интер.

Нюкасъл срази гос­туващия третодивизионен Роч­дейл с 4:1 в своето преиг­раване и също продължи в след­ващия кръг. Еоган О‘Конъл си вкара автогол в 17-ата минута, а малко след това Матю Лон­г­с­таф (20) удвои пред­нината на „свраките“. Мигел Алмирон (26) се раз­писа за 3:0 след подаване на Дар­лоу, а след почив­ката Жоелин­тон (82) довърши съпер­ника. Май­къл Уилямс (86) реализира почетен гол за гос­тите. На 1/16-финалите Нюкасъл ще приеме друг третодивизионен тим – Окс­форд, а мачът е на 25 януари също като този на Тот­нъм от 17 часа бъл­гар­ско време.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие