Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 57, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор ще играе в Акапулко

Григор ще играе в Акапулко

Григор Димит­ров пот­върди учас­тие на тур­нира по тенис в Акапулко в края на след­ващия месец. Над­п­реварата на твърди кор­тове в мек­сикан­с­кия град от сериите АТП 500 с наг­раден фонд 2 милиона долара ще се със­тои от 24 до 29 фев­руари. Димит­ров е победител в тур­нира през 2014 г. Сред заявилите учас­тие са водачът в светов­ната ран­г­листа и шам­пион през 2005 и 2013 г. Рафаел Надал (Испания), защитаващият тит­лата си от миналия сезон Ник Кириос (Авс­т­ралия), трик­рат­ният шам­пион в тур­нирите от Големия шлем Стан Вав­ринка (Швей­цария), миналогодиш­ният финалист Алек­сан­дър Зверев (Гер­мания), осмият в класацията на АТП в момента Матео Беретини (Италия) и др.

Бъл­гар­с­кият тенисист изненада с отговора си на въп­рос кой е най-добрият му двубой за 2019 година. Оказа се, че за Димит­ров мачът на сезона не е била победата срещу Роджър Федерер на чет­вър­т­финалите на US Open, а успехът срещу Анд­реа Сепи в пър­вия кръг на тур­нира.

“Победата срещу Роджър Федерер е много хубава. Срещ­нахме се в Ню Йорк и го победих, което е страхотно. Най-трудният мач за мен тогава бе срещу Анд­реа Сепи – това бе двубоят на сезона. Знаех, че ако бия няколко пъти поред, то това ще ми помогне, затова срещата със Сепи бе ключова”, раз­кри Григор Димит­ров.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие