Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 279, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА изпързаля Ботев (Пд) с два гола на неочакван герой

ЦСКА изпързаля Ботев (Пд) с два гола на неочакван герой

ЦСКА изпързаля Ботев (Пд) с два гола на неочакван герой

Успехът беше важен, за да останем живи в битката за титлата, каза треньорът на „червените” Нестор Ел Маестро

ЦСКА завърши годината с победа и на второ място в Първа лига. В пос­лед­ния мач от 20-ия кръг фут­болис­тите на Нес­тор Ел Маес­тро над­виха с 2:1 Ботев (Пд). Двубоят на стадион “Бъл­гар­ска армия“ започна час и половина по-късно, тъй като домакините дълго раз­чис­т­ваха нат­рупалия сняг. Имаше голяма вероят­ност срещата да бъде отложена, но длъж­нос­т­ните лица, а и двата щаба, решиха да играят. Героят за ЦСКА е донякъде неочак­ван — Али Соу. Гам­биецът вкара и двата гола за труд­ния успех над Ботев. И при двата случая му асис­тира Кирил Дес­подов. Соу обаче беше заменен принудително в 31-ата. За “канар­четата“ се раз­писа Сер­кан Юсеин.

Треньорът Ел Маес­тро реши да остави Мауридес на пей­ката, а от пър­вата минута заложи на Али Соу. След половин час игра той бе заменен принудително от Мауридес.

Нес­тро Ел Маес­тро заяви, че за “чер­вените“ е било важно да не изпадат в ситуацията на големия им съпер­ник Лев­ски, който след поражението си от Берое с 1:2, се отдалечи на 10 точки зад лидера Лудогорец. „Трудно е да говорим за нор­мален фут­болен мач. Втората част бяхме по-нервни и не играхме така добре като през пър­вата. Всичко можеше да се случи, но съм доволен, че спечелихме“, каза Ел Маес­тро.

“Знаехме, че на този тежък терен трябва да заложим на със­тав с повече бит­ка­джии. За големи периоди от мача ни се получи“, анализира специалис­тът. Попитан за двете принудителни смени в редиците на ЦСКА – на Али Соу и Рубен Пинто, Ел Маес­тро каза: „Мус­кулни проб­леми. Не е нищо сериозно.“

“Беше важно да останем живи в бит­ката за тит­лата. Не искахме да изпад­нем в ситуацията на Лев­ски, защото за тях всичко е прик­лючило и им пред­с­тои много скучна втора половина от шам­пионата. За нас не е така, все още сме в играта, както за шам­пион­с­ката титла, така и за Купата на Бъл­гария. Шест точки пред­нина на Лудогорец е голяма, но ние спечелихме срещу Ботев и поне имаме надежда. Ако резул­татът бе раз­личен, щеше да е невъз­можно. Сега е трудно, но не невъз­можно“, комен­тира Ел Маес­тро.

България

Икономика

Култура

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Живата легенда Боб Дилън е продал на япон­с­ката кор­порация “Сони“ целия си музикален каталог, както и правата за няколко бъдещи записа, преда…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...