Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тежък жребий за България по пътя към Евро 2021

Тежък жребий за България по пътя към Евро 2021

Тежък жребий за България по пътя към Евро 2021

Младежките ни футболни национали в една група със Сърбия, Полша, Русия, Латвия и Естония

Младеж­кият ни национален отбор попадна в изк­лючително теж­ката група 5 на квалификациите за пред­с­тоящото 23-то издание на европейс­ките фут­болни финали. Жребият в Нион отреди младите “лъвове“ да премерят сили с връс­т­ниците си от Сър­бия, Полша, Русия, Лат­вия и Естония. Двубоите във всяка една от деветте пред­варителни групи ще се със­тоят между март 2019 г. и октом­ври 2020 г., като окон­чател­ната прог­рама ще стане ясна по-късно след кон­сул­тациите между пред­с­тавители на всеки един от отборите.

Финалите на Евро 2021 за първи път ще се със­тоят в две дър­жави — Унгария и Словения, които се класират за пър­вен­с­т­вото по право като домакини. Победителите във всяка група ще спечелят дирек­тни визи за финалите. Осемте отбора с най-добри показатели сред вторите в край­ното класиране на деветте групи ще се класират за плейофите, които ще се със­тоят между 9 и 17 ноем­ври 2020 г. Активът им срещу пос­лед­ния тим в групата няма да се взима пред­вид при изчис­ляване на показателите.

Финалите на европейс­кото пър­вен­с­тво за младежи ще се играят през юни 2021.

Припом­няме, че в момента младеж­ките ни национали нямат селек­ционер след раз­дялата с Антони Здрав­ков, който е начело на Лудогорец. Очаква се Алек­сан­дър Димит­ров да оглави младеж­кия национален отбор до 21 години.

България

Икономика

Култура

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...