Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Владо Николов: Реферът се опита да ни унижи

Владо Николов: Реферът се опита да ни унижи

Владо Николов: Реферът се опита да ни унижи

Президентът и треньор на Левски нареди на волейболистите си да излязат от полето, делегатът спасява мача в Пазарджик

Хебър (Пазар­джик) победи Лев­ски с 3:0 (25:18, 25:19, 25:20) гейма в скан­дален мач от третия кръг на мъж­кото волей­болно пър­вен­с­тво. Загубата е първа за “сините“ през сезона в Супер­лигата. Домакините oт Пазар­джик показаха по-стабилна игра и благодарение на доб­рия си сер­вис имаха преимущес­тво. При 8:4 за Хебър в третата част глав­ният съдия Илиян Геор­гиев не отсъди точка за Лев­ски, след като топ­ката явно тупна в полето на съпер­ника. Това доведе до протест на старши треньора Владимир Николов, който получи първо жълт, а след това и чер­вен кар­тон. Президен­тът и нас­тав­ник на “сините“ излезе извън кожата си. Владо Николов реагира остро на наказанието и нареди на със­тезателите си да излязат от игрището. В крайна сметка срещата се доигра след прекъс­ване от няколко минути.

Поз­д­равявам Хебър. В този мач съпер­никът бе по-добрият отбор. Заявявам, че Хебър категорично ни надигра. Но със своите дейс­т­вия пър­вият съдия Илиян Геор­гиев раз­вали цялата праз­нична атмос­фера и хубавия мач. Ситуацията се разви така — при резул­тат 8:4 за Хебър в третия гейм, при наша атака, която дори не беше силна, топ­ката падна и докосна земята. Това стана бук­вално пред очите на съдията, но играта не бе спряна“, обясни Владо Николов пред BGvolleyball.

Протес­тирах, но съдията не ме чу и не пожела да слуша. Отидох при дежур­ния делегат, за да разяс­ним ситуацията. Пър­вият съдия вместо да си приз­нае греш­ката – започна да ми вади кар­тони. Ядосах се. В ситуация, в която Хебър ни надиг­рава категорично., пър­вият съдия Илиян Геор­гиев се опита да ни унижи“, категоричен бе треньорът на Лев­ски.

“Изкарах отбора от игрището, с намерението да си тръг­нем. Но дежур­ният делегат Светос­лав Златарев ме разубеди. Той ме посъветва, че е по-добре за волей­болис­тите, за феновете, за всички, които обичат волей­бола да доиг­раем мача. Пос­лушах го и се вър­нахме. Искам да заявя категорично, че съдийс­т­вото по никакъв начин не пов­лия на хода на мача, защото Хебър бе по-добрият отбор през цялото време и логично спечели двубоя. Но реферът раз­вали срещата. След това, за да се опита да ни ком­пен­сира, отсъди три точки в наша полза, с които ощети домакините…“, приз­нава Владо Николов.

Нак­рая, искам да кажа, че пър­вен­с­т­вото в Супер­лигата се раз­вива. С присъс­т­вието на чуж­денци нивото на отборите се повишава. Затова е редно и съдийс­т­вото и кон­т­рола също да се раз­виват“, завърши треньорът на Лев­ски.

Други резул­тати от кръга: Черно море — Дея спорт (Бур­гас) 2:3, Марек Юнион-Ивкони — Доб­ру­джа 07 3:2, ЦСКА — Мон­тана 3:1 и

Миньор (Пер­ник) — Пирин (Раз­лог) 1:3.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Свят

Уволнили Христо Марашлиев заради „неправилно дишане“

Увол­нили Христо Мараш­лиев заради „неп­равилно дишане“

Директорът на школата Пауло Кардозо е една „португалска еднодневка“ на „Армията“, заяви бившият треньор на ЦСКА

Христо Мараш­лиев беше увол­нен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие