Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лудогорец аут от Шампионската лига

Лудогорец аут от Шампионската лига

Тимът от Разград загуби в реванша от унгарския МОЛ Види

Лудогорец отпадна от Шам­пион­с­ката лига след загуба в реванша на втория пред­варителен кръг с 0:1 от унгар­с­кия МОЛ Види (0:0 в пър­вата среща). Раз­г­рад­чани бяха по-активният отбор, но в края на пър­вото полув­реме Анел Хаджич се въз­пол­зва от цен­т­риране в наказател­ното поле на Лудогорец и вкара за 1:0.

Реферът Мануел Шютен­г­рубер също помогна за отс­т­раняването на бъл­гар­с­кия шам­пион с пресилен чер­вен кар­тон на Вър­джил Миси­джан в 40-ата минута. Така близо час Лудогорец игра с човек по-малко и не можа да отбележи гол.

Треньорът на тима от Раз­г­рад Пауло Аутори изтъкна като причина за загубата лип­сата кон­цен­т­рация на неговия отбор, но отдаде дъл­жимото и на рефера Мануел Шютен­г­рубер.

“В края на пър­вото полув­реме отборът загуби кон­цен­т­рация и нат­рупа жълти кар­тони. Затова загубихме мача. Получихме гол, когато бяхме с човек по-малко, а Георги Тер­зиев беше извън терена заради удара в главата. Дой­дохме тук, за да играем. Пър­вият кар­тон, който Вър­джил получи, бе без причина. Те можеха да правят груби нарушения, а Вър­джил беше изгонен заради интер­п­ретация. Тряб­ваше да ги накараме те да загубят баланс, а не ние. Урокът, който ни даде този мач, е да не губим кон­цен­т­рация”, заяви бразил­с­кият специалист.

След победите и след загубите животът продъл­жава. Трябва да сме умни и да не пов­таряме греш­ките, заради които не успяхме да се класираме. Не бяхме ефикасни в пър­вия мач. Против­никът не ни изненада. Очак­вахме да има много накъсана игра, но след изгон­ването на Вър­джил стана още по-трудно. Имаме много мачове, които ни пред­с­тоят. Имаме още европейски двубои и срещи от бъл­гар­с­кия шам­пионат. Трябва да се учим от труд­нос­тите, които ни пред­лага фут­болът”, философ­ски приема неус­пеха Пауло Аутори.

Въп­реки загубата от МОЛ Види, тимът от Раз­г­рад няма да напусне евротур­нирите, а ще премине в третия пред­варителен кръг на втория по сила клубен тур­нир на УЕФА — Лига Европа, където след­ващият му съпер­ник ще е победителят от двубоя между бос­нен­с­кия Зрин­ски (Мос­тар) и мал­тийс­кия Валета (1:1 в пър­вата среща).

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...