Вестник Земя

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 57, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров започва срещу германец в Маями

Григор Димитров започва срещу германец в Маями

Григор Димитров започва срещу германец в Маями

Григор Димит­ров ще започне учас­тието си на тур­нира от сериите “Мас­търс“ в Маями с мач срещу Мак­симилиан Мар­терер. 22-годишният гер­манец елиминира пър­вата ракета на Унгария Мар­тон Фучович с 6:4, 6:4, а във втория кръг ще срещне най-добрия бъл­гар­ски тенисист, който е пос­тавен под №3 в схемата.

Двубоят между Мар­терер и Фучович продължи малко повече от час. Левичарят от Нюр­н­берг раз­читаше на мощна игра от дъното на корта и това му донесе успех.

Мар­терер в момента е №73 в ран­г­лис­тата. Висок е точно кол­кото Григор Димит­ров – 191 см, но за раз­лика от него играе с лява ръка и изпъл­нява бек­хенд с две ръце. Мар­терер притежава изк­лючително агресивен стил на игра. Обича бър­зите разиг­равания и крат­ките точки.

Пър­вата поява на Григор в Маями ще е днес. Миналата година той отпадна във втория кръг от аржен­тинеца Гуидо Пея. Димит­ров вече близо сед­мица се готви в Маями. Ден преди да започне над­п­реварата той нап­рави официална тренировка с Брадли Клан. 27-годишният американец е №163 в светов­ната ран­г­листа и е левичар, какъвто е и пър­вият опонент на Григор от основ­ната схема – Мак­симилиан Мар­тетер.

При дамите изненадите започ­наха още от началото на тур­нира. Япон­ката Наоми Осака елиминира осем­к­рат­ната шам­пионка Серина Уилямс (САЩ) в пър­вия кръг на тур­нира с наг­раден фонд 7,97 милиона долара. Осака спечели с 6:3, 6:2 за 77 минути и продължи серията си на осем поредни успеха, след като през миналата сед­мица бе крайна победителка в Индиън Уелс.

“Бях много нер­вна при излизането на корта. Серина е любимата ми тенисис­тка. За мен беше като сбъд­ната мечта да играя срещу нея. Много съм щас­т­лива, а още по-щастлива съм, че успях да я победя“, комен­тира Осака.

“Серина е една от причината да започна да се занимавам с тенис. Гледала съм я тол­кова много пъти по телевизията и винаги съм била за нея. Тряб­ваше да се опитам да се откъсна от мисълта, че играя срещу Серина и да си пред­с­тавям, че срещу мен е обик­новен съпер­ник. Това беше доста трудно“, допълни 20-годишната японка.

Във втория кръг Осака ще играе срещу пос­тавената под номер 4 Елина Свитолина (Украйна).

Трик­рат­ната шам­пионка Вик­тория Азаренка (Беларус) стар­тира с успех с 6:3, 6:0 над пред­с­тавител­ката на домакините Кат­рин Белис в едва втория си тур­нир в пос­лед­ните осем месеца. Азаренка ще играе във втория кръг срещу номер 14 Медисън Кийс (САЩ).

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие