Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 58, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Гришо под №3 на турнира в Маями

Гришо под №3 на турнира в Маями

Гришо под №3 на турнира в Маями

Представянето на българския тенисист прилича на танго – две напред, една назад, анализира авторитетно издание

Григор Димит­ров е пос­тавен под №3 в основ­ната схема на сил­ния тур­нир в Маями от сериите Мас­търс 1000, който започва днес. Най-добрият бъл­гар­ски тенисист ще почива в пър­вия кръг, а в във втория очаква победителя от двубоя между унгареца Мар­тон Фучович и гер­манеца Мак­симилиан Мар­терер. Миналата година Гришо отпадна точно във втория кръг след загуба от аржен­тинеца Гуидо Пея.

Ако Димит­ров започне с победа в над­п­реварата, може да срещне в третия кръг някой измежду фран­цузите Ришар Гаске (№30 в схемата) и Жереми Шарди или квалификант. На осминафиналите Григор Димит­ров може да премери сили с аржен­тинеца Диего Швар­ц­ман. Бъл­гаринът е в една чет­вър­тина на схемата и с друг аржен­тинец — Хуан Мар­тин дел Потро, с когото може да играе на чет­вър­т­финалите, където вероятен съпер­ник е още сър­бинът Новак Джокович. На полуфиналите пък е въз­можен сблъсък между Димит­ров и хър­ватина Марин Чилич.

В другата част на схемата е шам­пионът от миналата година и световен №1 Роджър Федерер (Швей­цария).

Григор Димит­ров е в серия от три пос­ледователни поражения – на финала в Ротер­дам и пър­вите си срещи в Дубай и Индиън Уелс.

В същото време специализираното издание за тенис Tennismash нап­рави анализ на играта на Григор Димит­ров от началото на сезона. Беше посочено, че пред­с­тавянето на бъл­гарина през 2018-а не се е променило от пос­лед­ните години и прилича повече на стъп­ките на танца танго – две нап­ред, една назад. Анализът показва и какъв трябва да бъде акцен­тът на Гришо.

Победата му на финалите на АТР през 2017 година и изкач­ването до трето място в света бяха обещание за нещо повече от Димит­ров. Той обаче ни предос­тави много по-малко от очак­ваното. Учас­тието на финал в Ротер­дам е най-доброто му пос­тижение през тази година. Неочак­ваното отпадане на чет­вър­т­финалите на Аус­т­релиън Оупън от Кайл Едмънд беше пос­лед­вано от пос­ледовател­ните изненад­ващи загуби в пър­вите му мачове на тур­нирите в Дубай (Малек Джазири) и Индиън Уелс (Фер­нандо Вер­даско). Всичко това ни връща съм поз­натото танго на кариерата на Димит­ров, където редува две крачки нап­ред с една назад. Пос­тоян­с­т­вото в пред­с­тавянето продъл­жава да бъде основ­ната цел, която трябва да пос­тигне“, анализира изданието.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие