Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб31102020

Брой 209, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор ще гостува на Надал през декември

Григор ще гостува на Надал през декември

Григор ще гостува на Надал през декември

Българинът и световният номер 1 ще се готвят заедно за новата състезателна година

Григор Димит­ров ще се готви за новата със­тезателна 2018 година с Рафаел Надал. Това раз­кри лично светов­ният номер 1 в тениса. Испанецът сподели, че пър­вата ни ракета ще му гос­тува в Майорка през декем­ври. “Аз винаги тренирам у дома, няма промяна за мен. Един­с­т­вената раз­лика през миналата година беше, че имах въз­мож­ност да се готвя с Григор, което е страхотно, а е чудесно и за него. Мисля, че ще пов­торим това отново през декем­ври“, комен­тира Надал по време на тур­нира в Париж.

Победата на Мас­търса в Париж над корееца Хюн Чун със 7:5, 6:3 под­сигури на Рафаел Надал пър­вото място в светов­ната тенис ран­г­листа до края на 2017 година. Най-близкият му прес­лед­вач Роджър Федерер отказа учас­тие във френ­с­ката столица и се сбогува с шан­совете си да го дет­ронира, като до края на сезона остават само Финалите на АТР.

Матадора стана едва шес­тият тенисист в историята, който поне за четири години ще прик­лючи кален­дар­ната година на върха на ран­г­лис­тата. Испанецът бе номер 1 през 2008, 2010, 2013 и сега 2017 г., с което се изравни с величия в спорта като Джон Макен­роу, Иван Лен­дъл и Новак Джокович. На върха в исторически план по този показател е Пийт Сам­п­рас, който цели шест пъти е пос­рещал Нова година като номер 1 в класирането на АТР. По пет пъти това са пос­тигали пък Роджър Федерер и Джими Конърс.

В същото време най-добрият бъл­гар­ски тенисист надигра с 6:4, 6:4 фран­цузина Ришар Гаске в мач от втория кръг на тур­нира от серията “Мас­търс“ в Париж. Така хас­ков­лията вече има 3 победи от 8 мача срещу 31-годишния фран­цузин, като в пос­лед­ните им три двубоя пър­вата ни ракета няма загубен сет срещу този съпер­ник.

На 1/8-финалите пос­тавеният под №6 Димит­ров ще мери сили с американ­с­кия гигант Джон Иснър, който се слави с мощ­ния си и тежък за отразяване сер­вис. Двубоят между двамата се игра след редак­цион­ното прик­люч­ване на броя.

България

Икономика

Loading...

Култура

Юбилейна изложба “120 години от рождението на Асен Василиев“

Юбилейна изложба “120 години от рождението на Асен Василиев“

Днес се отк­рива юбилейна изложба “120 години от рож­дението на Асен Василиев“ в галерията на Кюс­тен­дил. В екс­позицията с творби, които галери…

Прочети още:

Loading...

Свят

В Полша протестират всеки ден срещу забраната на абортите

В Полша протестират всеки ден срещу забраната на абортите

Хиляди хора излизат от над сед­мица по улиците на големите пол­ски градове, за да протес­тират срещу решението на Кон­с­титуцион­ния трибунал (съд…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Властта не иска да каже кой е взел най-много субсидии от 2007 г. досега

Властта не иска да каже кой е взел най-много субсидии от 2007 г. досега

Админис­т­ратив­ният съд във Велико Тър­ново реши Дър­жавен фонд „Земеделие“-Разплащателна аген­ция да отговори на запит­ването на адв. Сева Памукч…

Прочети още:

Loading...