Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб31102020

Брой 209, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА (Москва) остава в битката за 1/8-финалите

ЦСКА (Москва) остава в битката за 1/8-финалите

ЦСКА (Москва) остава в битката за 1/8-финалите

Българският национал Георги Миланов влезе като тактическа смяна при успеха на руския гранд в Базел

Отборът на ЦСКА (Мос­ква) запази шан­совете си да се класира за 1/8-финалите в Шам­пион­с­ката лига, след като пос­тигна успех с 2:1 като гост на Базел в среща от група „А”. Домакините поведоха, но допус­наха рус­кия тим да нап­рави обрат. Този резул­тат оставя и двата отбора в бит­ката за едно от пър­вите две места и продъл­жаване към след­ващата фаза на тур­нира. Бъл­гар­с­кият национал Георги Миланов влезе като резерва за ЦСКА в добавеното време като так­тическа смяна на мяс­тото на Кучаев.

Лука Цуфи (32) изведе домакините нап­ред в резул­тата, но след почив­ката гос­тите от Мос­ква стиг­наха до пълен обрат. Алан Дзагоев (65) изравни, а малко след това шведът Пон­тус Вер­н­б­лум (79) се раз­писа за 1:2 и този резул­тат остана неп­роменен до края на двубоя.

Ман­чес­тър Юнай­тед победи у дома Бен­фика с 2:0 в другата среща от групата и е само на точка от класиране за 1/8-финалите. Това бе чет­върта поредна победа за „чер­вените дяволи” в групата, но въп­реки това Ман­чес­тър Юнай­тед още не си е осигурил учас­тие в след­ващата фаза на тур­нира.

18-годишният вратар на Бен­фика Миле Свилар, който нап­рави фатална грешка преди две сед­мици и подари победата на Юнай­тед в Лисабон, спаси дузпа на Антони Мар­сиал в 15-ата минута. Свилар обаче нямаше къс­мет в пос­лед­ната 45-а минута на пър­вата част, когато след удар на Неманя Матич топ­ката срещна дяс­ната греда и рикошира в гърба на младия вратар, за да се стигне до автогол.

В 77-ата минута домакините получиха втора дузпа за нарушение срещу Раш­форд, а след това Дейли Блинд бе точен от бялата точка, офор­мяйки край­ния резул­тат 2:0.

България

Икономика

Loading...

Култура

Юбилейна изложба “120 години от рождението на Асен Василиев“

Юбилейна изложба “120 години от рождението на Асен Василиев“

Днес се отк­рива юбилейна изложба “120 години от рож­дението на Асен Василиев“ в галерията на Кюс­тен­дил. В екс­позицията с творби, които галери…

Прочети още:

Loading...

Свят

В Полша протестират всеки ден срещу забраната на абортите

В Полша протестират всеки ден срещу забраната на абортите

Хиляди хора излизат от над сед­мица по улиците на големите пол­ски градове, за да протес­тират срещу решението на Кон­с­титуцион­ния трибунал (съд…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Властта не иска да каже кой е взел най-много субсидии от 2007 г. досега

Властта не иска да каже кой е взел най-много субсидии от 2007 г. досега

Админис­т­ратив­ният съд във Велико Тър­ново реши Дър­жавен фонд „Земеделие“-Разплащателна аген­ция да отговори на запит­ването на адв. Сева Памукч…

Прочети още:

Loading...