Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 235, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лудогорец отказа Левски от титлата

Лудогорец отказа Левски от титлата

Лудогорец отказа Левски от титлата

Херо се извини за бурната си реакция на мача със „сините”, заради която бе изгонен

Лудогорец почти отказа Лев­ски от бор­бата за тит­лата. Шам­пионите над­деляха с 2:0 на своя стадион в дер­бито на 14-ия кръг на Първа лига и вече имат 11 точки аванс пред столичани. Вторият ЦСКА пък изос­тава от раз­г­рад­чани с 5 точки. Вър­джил Миси­джан и Ван­дер­сон бяха точни в началото на двете полув­реме, а треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо бе изгонен от съдията Волен Чин­ков след бурно оспор­ване на отменен гол на Плас­тун. Глав­ният съдия и пър­вият асис­тент Георги Тодоров се забавиха с финал­ното си решение, което дойде след кон­сул­тация с допъл­нител­ния асис­тент Ивайло Стоянов.

Tреньорът на Лудогорец Димитър Димит­ров комен­тира вчера ситуацията в 30-ата минута на мача с Лев­ски, когато не бе зачетен гол на шам­пионите, а нас­тав­никът бе отс­т­ранен от резер­в­ната скамейка.

“Искам да се извиня за пос­тъп­ката си. Бях крайно афек­тиран. Реак­цията ми към реферите наис­тина бе бурна, но тя дойде не заради оспор­ване на съдийс­кото решение дали има или няма засада, а заради закъс­нялата реак­ция на арбит­рите. При гола на Плас­тун всички останахме с впечат­ление, че е редовен и реферите го зачитат. Впос­лед­с­т­вие обаче се оказа, че не е така“, обясни Херо.

Димитър Димит­ров пък продъл­жава да води много успешно шам­пионите и записа седма поредна победа в Първа лига. Успехът е и общо десети пореден във всички тур­нири за Херо начело на раз­г­рад­чани.

Поражението е второ за италиан­с­кия треньор Делио Роси откакто той пое „сините“. Специалис­тът призна превъз­ход­с­т­вото на Лудогорец. „Загубихме защото нап­равихме много грешки. В течение на мача те заиг­раха по-добре и зас­лужено спечелиха. Пър­вото полув­реме имахме повече положения от тях. Не очак­вах да нап­равим такива грешки, но в този мач ги допус­нахме. След втория гол се рух­нахме психически“, започна Роси.

В интерес на истината Лудогорец е по-добър отбор от нас. Ние не бяхме внимателни. Пър­вият гол дойде след като ние имахме въз­мож­ност, но те бяха по-бързи в своята атака“, продължи треньорът на Лев­ски.

Чисто психически отпад­нахме след втория гол, преди това се опитахме да се надиг­раваме. Ще работим да играем по-атакуващо. Още утре започ­ваме в тази насока, за да оправим нещата. Но когато играем срещу по-силен против­ник, е нор­мално да се защитаваме“, каза още Роси.

България

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Възраженията на Нидерландия са свързани с отпадналия през 2019 г. мониторинг, съобщи вътрешният министър

Правител­с­т­вото ще има готов­ност да р…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Loading...