Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Реал (Мадрид) е новият стар супершампион на Европа

Реал (Мадрид) е новият стар супершампион на Европа

Реал (Мадрид) е новият стар супершампион на Европа

Кралят на Шам­пион­с­ката лига Реал (Мад­рид) завоюва Супер­купата на Европа след триумф с 2:1 над Ман­чес­тър Юнай­тед в сблъсък на колоси, игран на стадиона в Скопие. Каземиро откри резул­тата в 24-тата минута за испан­с­кия клуб. В 52-рата Иско удвои, а десет минути по-късно Ромелу Лукаку отбеляза за шам­пиона в Лига Европа. Така крал­с­кият клуб защити трофея си, спечелен преди година.

Очак­вано Крис­тиано Роналдо остана резерва, а мяс­тото му зае Иско. Пор­тугал­с­ката супер­з­везда влезе в игра десетина минути преди края на срещата. Карим Бен­зема и Гарет Бейл бяха най-близо до гола от със­тава на “белите”.

Мени­джирът на Ман­чес­тър Юнай­тед Жозе Моуриньо въз­ложи нападателни задачи на Ромелу Лукаку и Хен­рих Мхитарян. Пор­тугалецът беше заложил на схема с петима бранители, но не успя да спре нападател­ната мощ на Реал. В края на срещата анг­лийс­кият тим пропиля няколко изгодни въз­мож­ности да изравни.

Така Реал (Мад­рид) продъл­жава да трупа трофеи и да подоб­рява рекорди. “Белите“ станаха пър­вият тим от 1990 година насам, който защитава трофея си от Супер­купата на Европа. Тимът на Зинедин Зидан продължи да ниже гол след гол и вкара попадение в 66-и пореден мач.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие