Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 27, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Ивет Лалова се изстреля към полуфиналите на 200 м

Ивет Лалова се изстреля към полуфиналите на 200 м

Ивет Лалова се изстреля към полуфиналите на 200 м

Наша атлетка се разплака след разочароващо представяне на Световното

Най-добрата бъл­гар­ска сприн­тьорка Ивет Лалова-Колио се класира за полуфиналите в по-силната си дис­цип­лина – 200 м, на светов­ното пър­вен­с­тво по лека атлетика в Лон­дон. Тя завърши на втора позиция в своята трета серия с резул­тат 23.08 сек. при чудес­ната стар­това реак­ция от 0.152. Лалова изос­тана един­с­т­вено от американ­ката Деа­джа Стивънс, която слезе под 23 секунди с 22.90, а трета финишира пред­с­тавител­ката на Ямайка Сашалий Форбс с 23.26 сек.

Ивет бе в неудоб­ната осма пътека и изос­таваше при пос­лед­ните 50 метра, но успя да навакса и да изп­ревари кон­курен­т­ките си, за да финишира силно и да стигне до желаното второ място, което я класира за след­ващата фаза.

“Отс­т­рани и аз като си видях бягането, изг­леж­даше много леко. Беше ок, един­с­т­веният проб­лем е студът, тъй като не е приятно да сприн­тираш в такова хладно време. Надявам се в чет­вър­тък да се пооп­рави времето, така го дават и в прог­нозите. Имахме къс­мет, че не ни валя, така че нещата пак са позитивни. Преминах нап­ред, надявам се да имам къс­мет. Виж­дам, че все още никой не дава фрапиращи резул­тати и според мен е заради времето. Прог­рамата ми харесва, защото кол­кото повече остарявам, се вмък­ват повече дни за почивка. Пер­фек­т­ният вариант би бил, ако този ден почивка беше между полуфинала и финала, защото това са двете най-тежки бягания. Дори мога да кажа, че за голяма част от сприн­тьор­ките полуфиналът е най-тежкото бягане“, заяви 33-годишната бъл­гарка.

Ивет комен­тира и проб­лема на някои от делегациите с вируса, заради който сериозен брой атлети пропус­наха своите дис­цип­лини: “Чухме за този вирус и док­торите на италиан­с­кия отбор ни успокоиха, че е от храната. Ако беше тол­кова свиреп вирус, досега щеше да е повалил всички. Без прег­ръдки и целувки и смело нап­ред.”

Полуфиналите на 200 м при жените ще се проведат тази вечер от 23,05 часа бъл­гар­ско време, а финалът е на 11август от 23:50.

Радос­лава Мав­родиева беше раз­с­т­роена, след като не успя да се класира за финала в тлас­кането на гюле. Бъл­гар­ката, която е европейска вицешам­пионка, бе изк­лючително разочарована от пред­с­тавянето си в квалификацията, след като прати уреда на 16.99 м, а другите и два опита бяха неус­пешни. Така Мав­родиева се класира 21-о място в общото под­реж­дане.

30-годишната слив­налийка не успя да сдържи съл­зите си при появата си пред бъл­гар­с­ките жур­налисти. “Със­тезанието премина лошо, много гадно. Резул­татите не са високи. С 18 метра се влиза на финала, а аз не успях. Сезонът ми беше гаден. Не знам дали имаше шан­сове да се получи нещо. Може би прекалено сляпо вяр­вах, че ще стане нещо“, обясни Мав­родиева.

“Тех­никата — никой няма пер­фек­тна тех­ника. Имах малко проб­леми, но не искам да се оправ­давам с това. Тук съм, значи нещата са поносими. Здравос­ловни проб­леми, търпя на болка, прагът ми на тър­пимост е много висок“, добави атлет­ката.

България

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

БНТ представя академик Пламен Карталов с филма „Операта-моята съдба“

На 8 фев­руари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в пор­т­рет­ната докумен­тална поредица на общес­т­вената телевизия “БНТ Пред­с­тавя“ гледайте филма …

Прочети още:

Loading...

Свят

Ердоган обяви национален траур и тримесечно извънредно положение в 10 региона

Ердоган обяви национален траур и тримесечно извънредно положение в 10 региона

СЗО: От земетресенията в Турция и Сирия са засегнати около 23 млн. души

Тур­с­кият президент Реджеп Ердоган обяви тримесечно извън­редно пол…

Прочети още:

Loading...

Земеделие