Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 57, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Супер Везенков и труден успех на Барса

Супер Везенков и труден успех на Барса

Бъл­гар­с­кото крило на Бар­селона Алек­сан­дър Везен­ков нап­рави много силно включ­ване като резерва при труд­ната домакин­ска победа над Уникаха (Малага) с 83:77. Това бе двадесети успех за каталун­ците в Лига АСВ и благодарение на този триумф те останаха на върха в класирането с еднакъв баланс с втория в под­реж­дането Вален­сия Бас­кет — 202.

Гос­тите от Андалусия бяха пределно мотивирани и кон­т­ролираха случ­ващото се в “Палау Блауг­рана” през голяма част от двубоя, като Бар­селона поведе за първи път в мача едва минута преди края на третата чет­върт, когато Пау Рибас вкара за 65:64. Уникаха отново дръпна за кратко в началото на пос­лед­ната част, но поредица от тройки на опит­ните Наваро и Аройо успокоиха домакините, които се поз­д­равиха с край­ния успех и 83:77.

20-годишният бъл­гарин получи 19 минути игрово време от Шави Пас­куал и успя да опол­зот­вори гласуваното му доверие с 13 точки и 4 борби. Бив­шата звезда на Арис (Солун) вкара 5/7 стрелби за 2 точки и 1/2 опита за 3 точки.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие