Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Челси нае психолог от Нова Зеландия

Челси нае психолог от Нова Зеландия

Челси нае психолог от Нова Зеландия

Психологът на леген­дар­ния отбор на Нова Зелан­дия по ръгби Джил­бърт Енока се присъедини към фут­болен клуб Челси за кратък период. През пос­лед­ните 7 години той е мени­джър и лидер на тима. За въп­рос­ния период новозелан­д­ците спечелиха две пър­вен­с­тва на планетата (2011 и 2015) и бяха №1 в светов­ната ран­г­листа за дълъг период.

Целта на Енока е да извади играчите от теж­кия психологически срив. Челси е на девето място във Вис­шата лига с 30 точки от 21 мача.

В същото време Лийдс уволни мени­джъра на тима Джеси Марш, след като йор­к­шърци записаха поредна загуба във Вис­шата лига, отс­тъп­вайки на Нотин­гам с 0:1. В момента Лийдс се намира само една позиция над зоната на изпадащите, въп­реки че има равен брой точки с Евер­тън, който е сред пос­лед­ните три тима, които се борят за оцеляването си.

Днес е след­ващият мач на Лийдс във Вис­шата лига срещу Ман­чес­тър Юнай­тед, като още не е ясно кой ще води отбора във въп­рос­ния двубой на „Олд Трафорд”.

49-годишният Марш е пър­вият американец, който води клуб от Вис­шата лига на Анг­лия. Той обаче се задържа на поста по-малко от година, като в този период пос­тигна 11 победи, 10 равен­с­тва и 16 загуби в 37 мача във всички тур­нири.

Това е поред­ната смяна на мени­джър в Анг­лия от началото на годината след Франк Лам­пард (Евер­тън), който бе освободен в края на януари.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие