Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Николай Бодуров: Треньорът на Пирин Христо Янев е мъж с главно Ж

Николай Бодуров: Треньорът на Пирин Христо Янев е мъж с главно Ж

Николай Бодуров: Треньорът на Пирин Христо Янев е мъж с главно Ж

Бяхме приятели, но той ме предаде, ще ръкопляскам, ако го махнат, заяви футболистът на тима от Благоевград

Какво се случва с Николай Бодуров? Той и Станис­лав Кос­тов още не са раз­т­рог­нали договорите си с Пирин, но не са част от пър­вия отбор. За да раз­бере как стоят нещата, БЛИЦ се свърза с популяр­ния защит­ник на благоев­г­рад­с­кия тим.

- Г-н Бодуров, къде се намирате в момента?

–В Благоев­г­рад. Аз и Станис­лав Кос­тов към този момент продъл­жаваме да се водим фут­болисти на Пирин. Тренираме самос­тоятелно. Това, че даденият треньор не ни иска, не означава, че ще раз­т­рог­нем. Както фут­болис­тите напус­кат, така и треньорите си тръг­ват, когато няма резул­тати.

- Защо ви отс­т­раниха от пред­с­тавител­ния тим на Пирин?

- Това е много интересна история. И ужасна в същото време.

- Защо ужасна?

–Защото този мъж с главно Ж най-нагло ме излъга.

- Кой е този мъж – треньорът Христо Янев ли?

- Същият. Идва и ми вика, че шефът не ме искал, че ръковод­с­т­вото държи да се махна от Пирин. Оказа се, че това е нагла лъжа. След два дни раз­бирам, че истината е друга. Като го наз­начиха за треньор, след всеки мач ми звънеше да ми благодари. Аз като на приятел му каз­вах: „Ице, искам да ти помогна да успееш, но нямам претен­ции да играя“. Но след края на полусезона той ме излъга, че други искат да ме отс­т­ранят. С две думи – изми си ръцете с босовете. Почув­с­т­вах се много предаден. Но явно за такива хора като него предател­с­т­вото е нор­мално.

- Каз­ваш „казах му като на приятел“?

- Ами да, защото бяхме приятели от Литекс, когато станахме шам­пиони. После, когато пътищата ни се раз­делиха, се чувахме по рож­дени дни и праз­ници, редовно се поз­д­равявахме. Звънял ми е да ме пита за дадени фут­болисти. Сега ми е ясно защо се обър­наха нещата. Той не обича хора с харак­тер. Искат всички да го гледат в очите и да изпъл­няват заповедите му. Иска фут­болисти без харак­тер. Мен дъщеря ми не ме гледа в очите и не изпъл­нява заповедите ми. Казах вече – този е мъж с главно Ж. За съжаление в нашата дър­жава е пълно с такива. Миш­кари, които гледат да те изк­латят. Дойде и изгони мен и Кос­тов от дома ни. От вкъщи ни изгони. Сега двамата със Станис­лав тренираме или самос­тоятелно, или с юношите до 19 години. Той също не е хич радос­тен от случилото се. Но какво да се прави… Хайде да не говоря за предиш­ните му отбори на мъжа с главо Ж какви резул­тати е пос­тиг­нал там.

- В началото на раз­говора ни каза, че както фут­болис­тите напус­кат, така и треньорите си тръг­ват. Намек­ваш, че Янев може да си тръгне ли?

- Ами, ако няма резул­тати, мис­лиш, че ще го тър­пят ли. Не вяр­вам ръководителите на Пирин да го чакат. Не вяр­вам да са тол­кова наивни. Цял град да страда заради един човек… Освен да са решили твърдо да не го махат и ние да изпад­нем. Това ще е ужасно за Пирин. Той изпадна с един отбор, друг не можа да вкара в елита. С камъни го изгониха от Пер­ник. Лошото е, че не казва истината в очите. Не казва какво мисли. Ето, помня, Йоканович във Фулъм. Дойде, сед­нахме, казахме си много неща и приятел­ски се раз­делихме. И днес този човек мога д аго пог­ледна в очите, мога да му кажа „Добър ден!“, мога да една маса на седна с него.

- След колко време изтича договорът ти с Пирин?

- След година и половина.

- Ако мах­нат Янев, смяташ ли че..

–Ако го мах­нат, ще пляс­кам заедно с феновете на стадиона.

- Следиш ли ЦСКА и смяташ ли, че отборът ще спечели тит­лата?

- Лудогорец има повече класа и дъл­бочина в със­тава. ЦСКА си запази отбора с едно ново попъл­нение.. Илич ги надъхва, което е чудесно. Ако запазят къс­мета от есента, може да станат първи. Пър­вите кръгове ще покажат накъде отиват нещата. Аз обаче стис­кам палци на ЦСКА. Зас­лужават го хората да станат шам­пиони.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие