Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Скочиха на Георги Кабаков след победата на Левски

Скочиха на Георги Кабаков след победата на Левски

Скочиха на Георги Кабаков след победата на Левски

Фенове на Берое бесни на главния рефер заради незабелязана игра с ръка при гола на „сините“

Сериозно недовол­с­тво срещу дейс­т­вията на рефера Георги Кабаков след загубата с 0:1 от Лев­ски в двубоя от Първа лига изразиха фенове на Берое в социал­ните мрежи. Те раз­п­рос­т­раняват кадри от попадението на Ивелин Попов, негово първо за столичани след зав­ръщането на “Герена“, и претен­дират за нарушение на правилата. Според улт­расите, то се изразява в игра с ръка на Илиян Стефанов, който докосва топ­ката при бор­бата с вратаря на Берое Иван Кара­джов. Момен­тът се оказа ключов в мача, но нито реферът Кабаков видя добре положението, нито отговор­никът за ВАР Владимир Въл­ков.

Лев­ски победи Берое с 1:0 като гост в среща от 12-ия кръг нa Първа лига. “Сините“ поведоха още в третата минута след цен­т­риране към Илиян Стефанов, при което вратарят за заралии Иван Кара­джов излезе нераз­четено, а топ­ката попадна у Ивелин Попов и той я насочи към опраз­нената врата . Берое отвърна с опасен удар от фаул на Симеон Мечев в деветата минута, а след чет­върт час игра заралии имаха претен­ции за дузпа, но Кабаков под­мина ситуацията.

Берое имаше претен­ции за дузпа и в 60-ата минута заради падане в наказател­ното поле на резер­вата Луизиньо, но глав­ният рефер за пореден път не уважи исканията на домакините.

Старши треньорът на Берое Николай Киров призна, че се опитва да налучка най-подходящата схема на игра. Според него е нор­мално заради лошите резул­тати да е понижено нас­т­роението в отбора, но има опитни със­тезатели, които да помог­нат в това със­тояние. „Стремим се да променим доста неща, най-вече в атака. Гледаме да налуч­каме схемата, с която да се противопос­тавим по-добре. Съз­даде се хубава фут­болна атмос­фера, дой­доха много хора, но не успяхме да ги зарад­ваме. Много лесно допус­каме голове в нашата врата, както срещу Славия, и съз­даваме търде малко пред против­никовата“, започна Киров.

Проб­ваме раз­лични варианти, за да видим с кои ще изг­леж­даме по-офанзивно. Ще се стремим както на тренировъч­ния процес, така и в след­ващите двубои да залагаме повече на атаката. Ние не трябва да се притес­няваме да работим, за да изг­леж­даме по по-различен начин. Няма на този етап нови попъл­нения и най-вероятно няма да има“, каза още старши треньорът на Берое.

Труден мач, доволен съм от победата. Нашият отбор се пред­с­тави под това, което очак­вах. Леко лежерно под­ходихме, като цяло Лев­ски игра, кол­кото да спечели. Очак­вам още повече динамика, кон­т­рол на топ­ката и агресия. Въп­реки че нямаше проб­леми пред нашата врата, смятам, че трябва да играем по-добре“, заяви Стоилов след края на двубоя в Стара Загора.

Думата лежерно не е най-точната. Имаше леко раз­кон­цен­т­риране. Тряб­ваше ни повече живец и амбиция. Просто играхме, за да вземем трите точки“, допълни специалис­тът и отк­рои в кои аспекти от играта въз­питаниците му е тряб­вало да са по-добри: „Ран­ният гол дойде нав­реме. Просто тряб­ваше да сме по-агресивни, за да отб­лежим втори гол. Стилът на Лев­ски тряб­ваше да бъде по-динамичен.“

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...