Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кръстаич покани в държавния тим играл в Манчестър Юнайтед

Кръстаич покани в държавния тим играл в Манчестър Юнайтед

Кръстаич покани в държавния тим играл в Манчестър Юнайтед

Още едно любопитно име може да заиг­рае за национал­ния ни отбор по фут­бол, който стар­тира отлично при новия треньор Младен Кръс­таич — с победи над Гиб­рал­тар (5:1) и Северна Македония (1:0) в Лигата на нациите. Сръб­с­кият специалист вече е поканил талант от Лес­тър — 17-годишния Крис­тофър Попов.

Младият нападател е с бъл­гар­ски корени, роден е в Уелс на 26 октом­ври 2004 г. Попов е основен играч на със­тава на Лес­тър до 18 години, както и има мачове за фор­мацията на “лисиците“ до 21 г. Крис­тофър прави пър­вите си стъпки във фут­бола в школата на Кар­диф, след което 5 години е в академията на Ман­чес­тър Юнай­тед. Талан­тът има записани мачове за юношес­ките национални отбори на Уелс.

Според правил­ника на ФИФА всеки фут­болист има право да избере в кой дър­жавен тим да играе при мъжете, преди да е записал и една минута за него. При юношите обаче Крис Попов вече няма право да рита за друг отбор, освен за Уелс.

Младен Кръс­таич под­готвя повик­вателна и за 21-годишния фут­болист на гер­ман­с­кия Ауг­с­бург Лукас Пет­ков. На националите пред­с­тоят ноем­в­рийски кон­т­роли — на 16-и с Кипър и на 20-и с Люк­сем­бург.

В същото време УЕФА определи раз­п­ределението на национал­ните отбори от Европа в урните за пред­с­тоящия на 9 октом­ври жребий за квалификациите на Евро 2024 в Гер­мания. След двете си поредни победи в рам­ките на три дни тимът на Младен Кръс­таич си гаран­тира място в чет­върта урна за жребия, който ще се проведе във Фран­к­фурт. В същата урна са още Грузия, Гър­ция, Тур­ция, Казах­с­тан, Люк­сем­бург, Азер­байджан, Косово, Фарьор­с­ките ост­рови и Северна Македония.

Гер­мания като домакин се класира дирек­тно за Евро 2024, а останалите 53 национални отбори са раз­п­ределени в шест урни. Ще бъдат фор­мирани общо 10 квалификационни групи, от които 7 ще са с по 5 отбора и останалите три — с по 6 отбора. Пър­вите два със­тава в квалификацион­ните групи ще се класират дирек­тно за европейс­кото пър­вен­с­тво през 2024 г. Останалите три тима ще бъдат определени с баражи между победителите в групите на Лигата на нациите.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...