Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 183, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА 1948 разби с 5:2 Ботев (Враца) и излезе начело, Чочев с 4 гола

ЦСКА 1948 разби с 5:2 Ботев (Враца) и излезе начело, Чочев с 4 гола

ЦСКА 1948 разби с 5:2 Ботев (Враца) и излезе начело, Чочев с 4 гола

Винаги може по-добре, затова трябва да над­г­раж­даме. Не трябва да се задоволяваме с това, че сме победили, обобщи треньорът на чер­вените Любос­лав Пенев

ЦСКА 1948 се изкачи на първо място в класирането в Първа лига. В среща от петия кръг „чер­вените“ се наложиха с категорич­ното 5:2 у дома срещу Ботев (Враца) пред новия национален селек­ционер Младен Кръс­таич. С четири гола се отличи националът Ивайло Чочев.

В 18-ата минута столичани взеха аванс в резул­тата, след като изпъл­ниха много бързо пряк свободен удар. Енрике Рафаел подаде за Алекс Колев, който ком­бинира с Ивайло Чочев и той не сгреши на празна врата. Ситуацията беше раз­г­ледана от ВАР, след което беше отсъдено попадение за „армей­ците“.

В 31-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Кар­лос Охене получи дирек­тен чер­вен кар­тон за удар в тялото на Чав­дар Ивай­лов.

Три минути преди почив­ката Георги Русев получи извеж­дащ пас от Рафаел и излезе на стрел­кова позиция, но не намери очер­танията на вратата.

ЦСКА 1948 удвои аванса си чрез Георги Русев, който беше изведен по лявото крило, остана очи в очи с Красимир Кос­тов и не сгреши за 2:0.

В 59-ата минута Ивайло Чочев получи подаване от Георги Русев в наказател­ното поле и с много мощен шут реализира за 3:0.

В 82-ата минута Чочев засече с глава цен­т­риране от кор­нер на Джонатан Перейра и оформи своя хет­трик във вратата на врачани.

Три минути след това Ботев (Враца) получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Реян Дас­калов в наказател­ното поле. Брайън Переа намали изос­таването на Ботев с точен удар от бялата точка.

В пър­вата минута от допъл­нител­ното време Переа се въз­пол­зва от нераз­бирател­с­тво в защитата на ЦСКА 1948 и намали изос­таването на тима от Враца до само два гола.

В края на продъл­жението столичани също получиха правото да изпъл­нят дузпа, отсъдена за нарушение на Мар­тин Атанасов срещу Ангел Бас­тунов, а Ивайло Чочев реализира чет­вър­тия си гол в мача след 11-метровия наказателен удар.

ЦСКА 1948 е на първо място в класирането с актив от 11 точки, докато Ботев (Враца) има 4 точки на десета позиция в Първа лига.

Любос­лав Пенев реши да задържи играчите си здраво стъпили на земята, въп­реки поводите за гор­дост от победата с 5:2 над Ботев Враца, въп­реки факта, че „армей­ците“ бяха с човек по-малко в продъл­жение на 60 минути.

Винаги може по-добре, затова трябва да над­г­раж­даме. Не трябва да се задоволяваме с това, че сме победили. Гоним един краен резул­тат, пър­вен­с­т­вото е в началото. Вър­вим добре и така трябва да продъл­жим. Кон­курен­ция ще има, играем мач за мач“, каза той след мача, цитиран от БНТ.

България

България отбеляза 114 години от Независимостта

България отбеляза 114 години от Независимостта

Всяко поколение трябва да отстоява независимостта, заяви в обръщение президентът Румен Радев

С тър­жес­т­вени церемонни в цялата страна бе отбел…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Реномираната столична арт галерия “Вежди“ пред­с­тавя изложба живопис и скул­п­тура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря…

Прочети още:

Loading...

Свят

Владимир Путин обвини Запада в “ядрен шантаж“

Киев получи директни указания да скъса всички споразумения, заяви руският президент

“Срещу нас започна и ядрен шан­таж. Става дума не само за …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...