Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Обаче Нескопосан русофобски спектакъл

Нескопосан русофобски спектакъл

Злият Путин избива против­ниците си” –пуб­ликата отдавна се отегчи от този сюжет, но сценарис­тите продъл­жават да упор­с­т­ват. Наис­тина, трябва съв­сем да си лишен от мозък, за да повяр­ваш. Бив­шият двоен агент Сер­гей Скрипал беше заловен, осъден и лежа в зат­вора в Русия. Ако някогаш­ните му колеги от служ­бите са искали да се раз­п­равят с него, са имали без­б­рой въз­мож­ности. Основ­ният аргумент за „дъл­гата ръка на Мос­ква”, пред­с­тавен от сценарис­тите, е че нервно-паралитичното вещес­тво „Новичок”, с което, каз­ват ни, са отровени бив­шият шпионин и дъщеря му, било произ­ведено в Русия. Оттук се прави забележител­ният извод, че няма кой друг да е отровителят. По тази логика Бъл­гария е виновна за смъртта на всички, убити с произ­ведените в Казан­лък автомати „Калаш­ников”. Желязна логика, нали?

Кой има интерес от отс­т­раняването на един бивш шпионин? Със сигур­ност не са ръководителите на Русия. Да, Скрипал е нав­редил, но едва ли оттук-нататък би могъл да причини още вреди, за да се налага спеш­ното му отс­т­раняване. При това, забележете, само дни преди президен­т­с­ките избори в Русия, които и най-големите критици на Путин приз­нават, че той ще спечели категорично. За чий дявол му е да трови някакъв бивш шпионин?

Но има сили, за които смъртта на Скрипал е много изгодна. Говоря за хора, които не могат да намерят покой, откакто Русия излезе от Елциновия зас­той (запой) и отново се превърна в дър­жава, с която останалите трябва да се съоб­разяват. Усилията са насочени към една-единствена цел – Русия отново да бъде отс­лабена. Във Вашин­г­тон, Брюк­сел и в Лон­дон на някого му пука за меж­дународ­ното право. Великите сили се сещат за него само когато трябва да накажат някоя дър­жава, чието поведение не им харесва. Когато през 90-те години Русия се раз­падаше, когато руски и чуж­дес­т­ранни мошеници я раз­г­раб­ваха, никой не налагаше сан­к­ции. Сега, когато Русия отново е основен фак­тор в голямата политика, правят всичко въз­можно, за да я натикат отново в калта. Само дето го правят много некадърно.

Петър Вол­гин

(със сък­ращения, заг­лавието е на ЗЕМЯ)

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...