Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 279, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Пенсиите по нова формула

Пенсиите по нова формула

След Нова година добавки само за хора с доходи под линията на бедността, обяви Асен Василев

Съп­ред­седателят на “Продъл­жаваме промяната“ Асен Василев внесе яснота какво ще се случва с пен­сиите от Нова година. Както е извес­тно, месец декем­ври е пос­лед­ният, в който са планирани добавки от 120 лева към пен­сиите. Новите управ­ляващи уверяват, че доходите на пен­сионерите няма да се намалят с прек­ратяването на добав­ката от Нова година, но до този момент не беше ясно как точно ще стане това.

Раз­бра, че Василев държи на пър­воначал­ния вариант, който бе пред­ложен от служеб­ното правител­с­тво с актуализацията на бюджета — увеличение на минимал­ната и на мак­симал­ната пен­сия, преиз­чис­ление през стажа на всички пен­сии и социална добавка за всеки пен­сионер, който остава под линията на бед­ност (413 лв.)

“От Нова година добавки ще има само за тези пен­сионери, които след увеличението на пен­сиите от 25 декем­ври ще останат под линията на бед­ност“, каза Василев при гос­туването в NOVA. Те ще получат добавка, която да изравни пен­сиите до 413 лв., кол­кото е линията на бед­ност за тази година. “Всички други пен­сии ще бъдат вдиг­нати между 13 и 20% в зависимост от стажа“, каза Василев, който е сочен за бъдещ финан­сов минис­тър.

България

Икономика

Култура

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Живата легенда Боб Дилън е продал на япон­с­ката кор­порация “Сони“ целия си музикален каталог, както и правата за няколко бъдещи записа, преда…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...