Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 279, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Везенков отново е номер 1 в Евролигата

Везенков отново е номер 1 в Евролигата

Везенков отново е номер 1 в Евролигата

Звез­дата на Олим­пиакос Алек­сан­дър Везен­ков бе определен за най-полезния играч на 13-ия кръг в Евролигата. Бъл­гар­с­кият национал бе в основата на победата на гръц­кия тим с 87:84 срещу УНИКС (Казан), след като записа 22 точки, 7 борби, 5 отк­рад­нати топки, 3 асис­тен­ции и 1 чадър, за да оформи най-високия коефициент на полезно дейс­т­вие за кръга — 36. Везен­ков остави зад себе си гарда на Монако Майк Джеймс с КПД от 33, докато лидерът на Фенер­бахче Ян Весели оформя призовата тройка с 32. Василие Мицич от Анадолу Ефес заема чет­върто място с 31, а петата позиция си делят Сер­тач Шанлъ от Бар­селона и Пиерия Хенри от Фенер­бахче с по 25.

Алек­сан­дър Везен­ков печели наг­радата за MVP на кръга в Евролигата за трети път в кариерата си, след като пред­ните му две призови места дой­доха през миналия сезон. Тази година бив­шият играч на Арис и Бар­селона записва средно по 12.2 точки, 5.6 борби и 1.2 отк­рад­нати топки в 13 мача в най-силния клубен европейски тур­нири.

Олим­пиакос e на трето място във времен­ното класиране в Евролигата с 9 победи и 4 загуби, като изос­тава само от Бар­селона и Реал (Мад­рид), които са с по 11 успеха от 13 изиг­рани двубоя.

България

Икономика

Култура

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Живата легенда Боб Дилън е продал на япон­с­ката кор­порация “Сони“ целия си музикален каталог, както и правата за няколко бъдещи записа, преда…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...