Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Зеленият сертификат влиза в сила

Зеленият сертификат влиза в сила

На неваксинираните близо 80% от пълнолетните българи ще са забранени повечето дейности на закрито

От днес дос­тъпът до повечето общес­т­вени обекти на зак­рито в страната ще става само срещу зелен сер­тификат за вак­синация, преболедуване или отрицателен тест.

Такъв дос­тъп се въвежда за всички кина, театри, кон­церти, музеи, галерии, магазини над 300 кв.м, молове, фит­нес цен­т­рове, клубове за занимания на граж­дани, заведенията за хранене, хотелите, обяви здрав­ният минис­тър Стойчо Кацаров.

Заповедта с мер­ките вече е факт. 

В нея са изб­роени 13 пълни заб­рани на раз­лични дей­ности, пред­полагащи събиране на хора на зак­рити общес­т­вени места, след което се допуска в 11 от тях да няма никакви ограничения при въвеж­дане на зелени сер­тификати.

В срав­нение с казаното на брифинга, минис­търът е допус­нал ком­п­ромис само по един въп­рос — освободени от сер­тификати са децата до 18-годишна въз­раст (пър­воначално беше обявено, че няма да се тес­т­ват само децата до 12 г.). Минис­тър Кацаров увери, че новите мерки няма да нарушат правото на труд на хората, а само ще ограничат увеселителни дей­ности.

Оставка на минис­тър Кацаров под една или друга форма поис­каха от БСП, ВМРО, ГЕРБ, „Въз­раж­дане”, от биз­неса и хиляди пот­ребители в социал­ните мрежи.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...