Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Петко Христов подписа с Венеция

Петко Христов подписа с Венеция

Бъл­гар­с­кият национал Пет­ков Хрис­тов финализира тран­с­фера си от елит­ния Специя във втородивизион­ния Венеция. 23-годишният защит­ник ще бъде преот­с­тъпен до края на сезона и ще помага на новия си отбор да оцелее в Серия “Б“. Венеция в момента е на 18-ото място от 20 със­тава. Преминаването на бъл­гар­с­кия национал във втородивизион­ния тим е част от сделка между двата клуба, според която с него към Венеция потегля и ислан­децът Микаел Елер­т­сон, а Специя взима Пжемис­лав Виш­нев­ски. Пол­с­кият цен­т­рален защит­ник трябва да замени сънарод­ника си Якуб Кивиор, продаден преди дни на Арсенал.

Петко Хрис­тов игра в 9 мача за Специя от началото на сезона в Серия “А“. Юношата на Славия започна титуляр в четири от тях. Хрис­тов замина за Италия още през 2017 г., когато “белите“ го продадоха на Фиорен­тина. Защит­никът беше преот­с­тъп­ван пос­ледователно на Тер­нана, Бишелие и Про Вер­чели, а през 2021 година “виолетовите“ го продадоха на Специя.

В същото време друг бъл­гар­ски национал — Димо Кръс­тев, спечели Супер­купата на Италия в Примаверата. Талан­тът от Бур­гас и съот­бор­ниците му във Фиорен­тина до 19 години ликуваха на финала в Монца след успех с 2:1 срещу Интер. На терена беше и друг наш национал — нападателят на “нерад­зурите“ Никола Илиев.

И двамата бъл­гар­ски таланти започ­наха титуляри, а малко преди края Кръс­тев бе принудително заменен заради кон­тузия. Защит­никът имаше аркада след сблъсък с против­ник, а освен това игра с гипс на дясна ръка.

Припом­няме, че Интер стана шам­пион в Примаверата, след като в края на май миналата година Никола Илиев се превърна в златна резерва и донесе тит­лата с гол в продъл­женията срещу Рома. Фиорен­тина пък завоюва Купата на Италия след успех над Аталанта, в който Димо Кръс­тев бе на терена от пър­вата до пос­лед­ната минута.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие