Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Франция се жалва след загубата от Тунис

Франция се жалва след загубата от Тунис

Фут­бол­ната федерация на Фран­ция подаде жалба до ФИФА във връзка с отменения гол на Антоан Гриз­ман в мача срещу Тунис. Нападателят вкара в осмата минута на добавеното време, но след намесата на ВАР попадението не беше зачетено и “пет­лите” отс­тъпиха с 0:1. Загубата не бе фатална за тях, защото те не само се класираха за осминафиналите, но и завър­шиха на пър­вото място в група „D“. Въп­реки това обаче фран­цузите скочиха като ужилени заради решението на „хората в тъм­ната стаичка“. Медии, социални мрежи, босове, треньори — всички изпищяха заради “огром­ната нес­п­равед­ливост“.

“Написахме жалба, защото според нас голът неп­равилно беше отменен. Спазихме срока да пус­нем оплак­ването до 24 часа след завър­ш­ването на мача. След като бъде изпъл­нен цен­тър и играта е под­новена, съдията няма право да прибягва до кон­сул­тация с ВАР, освен ако не се касае за евен­туален чер­вен кар­тон”, комен­тира ситуацията пред­с­тавител на френ­с­ката федерация пред “Льо Паризиен”.

“Не знам правилата наизуст, чакам допъл­нителна инфор­мация. Но мисля, че след под­новяване на играта от цен­търа, а след това и сиг­нал за край на мача, ВАР не може да се намесва. Потър­сих отговор от самия главен съдия, но няма да споделя какво ми каза. Не искам да го злепос­тавям”, обяви селек­ционерът на Фран­ция Дидие Дешан на прес­кон­ферен­цията след мача с Тунис.

“Не може така, не може! Имате ли номера на Колина?“, иронично попита треньорът, визирайки президента на Комисията на арбит­рите към ФИФА Пиер­луи­джи Колина.

Aвс­т­ралия излъга Дания с 1:0 в пос­лед­ния им мач от група „D“ и се класира за 1/8-финалите. Матю Леки (60) се превърна в герой за “кен­гурата“, реализирайки един­с­т­вения гол в срещата.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие