Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Начална Близо четвърт от българите студуват

Близо четвърт от българите студуват

Близо четвърт от българите студуват

Без дефиниция за енергийната бедност рискуваме да загубим 1,4 млрд. евро , заяви Сергей Станишев

Седем процента от населението на ЕС не е имало адек­ватно отоп­ление през зимата, у нас те са 23,7%. Това са данни на Еврос­тат за 2020 г., посочи евродепутатът Сер­гей Станишев, който откри вчера кръг­лата маса “Енер­гий­ната бед­ност и ангажимен­тите на дър­жавата“, организирана от групата на социалис­тите и демок­ратите в Европейс­кия пар­ламент. Според пред­седателя на КНСБ Пламен Димит­ров 2,8 млн. души, или 40 процента от населението са енер­гийно бедни.

Бив­шият лидер на ПЕС предуп­реди, че ако не бъде приета дефиниция за енер­гийна бед­ност, страната ни рис­кува да загуби 1,4 млрд. евро по Плана за въз­с­тановяване и раз­витие. Вицеп­ремиерът по управ­ление на европейс­ките сред­с­тва Атанас Пеканов увери, че комисия вече финализирала проект за промени в Закона за енер­гетиката, които да решат този проб­лем.

Пред­седателят на КЕВР Иван Иванов пред­ложи за 5 години да бъде въведена социална тарифа за енер­гийно бед­ните домакин­с­тва, която да бъде 70 процента от стой­ността на елек­т­роенер­гията, плащана от останалите битови пот­ребители. За тези, които имат цен­т­рално парно, базовата помощ да бъде в рам­ките на 100 киловат­часа на месец, а за тези, които имат нужда от бой­лер — 150 киловат­часа на месец, пред­лага той.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие