Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Петя на моята Петя” е най-гледаният филм у нас

„Петя на моята Петя” е най-гледаният филм у нас

Съз­дадения по едноимен­ния раз­каз на Петя Дубарова “Петя на моята Петя“ е най-гледаният филм у нас, сочат обоб­щените данни от киносалоните.

Паралел­ната история, раз­виваща се в нас­тояще и минало и раз­каз­ваща за поетесата от Бур­гас и за ученичка в Анг­лийс­ката гим­назия в същия град, е гледана от 7 453 зрители и има приходи 75 177 лева.

На второ място е “Спай­дър­мен: Няма път към дома“, който е в началото на топ 10 в Бъл­гария вече месец и половина. Съв­мес­т­ната дей­ност между Питър Пар­кър и Док­тор Стрейндж е прос­ледена от 172 885 души и има приходи 1 918 102 лева от билетите им.

Трета позиция е за хоръра “Писък“, който идва 25 години след пър­вия филм и е пети по ред в темата “убиец с маска на Гоус­т­фейс“. Новата ужасяваща мис­терия, раз­п­летена от ветераните Сидни, Гейл и Дюи, е гледана от 14 953 зрители и събра 147 797 лева от билетите им за десет дни в кината.

Втората премиера от миналия уикенд “Улицата на кош­марите“ е на чет­върто място по зрител­ски интерес. Психо-трилъра по романа на Уилям Грешъм от 1946 година на Гийермо Дел Торо с Кейт Блан­шет, Пол Андер­сен, Брадли Купър, Уилям Дефо и Тони Колет в глав­ните роли е видян от 3 047 зрители и има 33 227 лева приходи от тях.

Пети е бъл­гар­с­кият “Бай Иван: Фил­мът“ на режисьора Николай Пав­лов. Пътуването на колорит­ния тан­дем Иван и Спаска до София за учас­тие в телевизионно шоу е на екраните вече втори месец, като са го гледали 125 290 зрители, донесли 1 123 416 лева приходи.

Шеста позиция в списъка е за “Клифърд, голямото чер­вено куче“ по книгите на Нор­ман Бридуел. Прик­люченията на мал­ката Елизабет и тримет­ровия Клифърд от Ню Йорк са гледани от 25 631 зрители, донесли 243 781 лева.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Трима родни щангисти отказаха на Катар

Трима от най-добрите ни щан­гисти отх­вър­лиха пред­ложение да се със­тезават за Катар на олим­пийс­ките игри в Париж през 2024 г. Офер­тата е била …

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...