Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 211, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Нашумелият израелски писател Ешкол Нево пристига в София

Нашумелият израелски писател Ешкол Нево пристига в София

Прог­рамата на Синелибри 2021 продъл­жава до края на октом­ври с поредица от въл­нуващи срещи и киносъбития. Ешкол Нево ще пред­с­тави лично пред бъл­гар­с­ката пуб­лика романа си “Три етажа“, прет­ворен на големия екран от италиан­с­кия режисьор Нани Морети (“Стаята на сина“, “Моята майка“). Срещата с писателя е на 16 октом­ври в кино “Люмиер“ от 19.30 ч. и е пос­лед­вана от прожек­ция на филма.

Романът “Три етажа“ (2015) е изб­ран от читателите в Тел Авив за най-добра книга на 2015 г. като печели израел­с­ката наг­рада Platinum и наг­рада Wizo във Фран­ция, прев­ръща се в абсолютен хит в Италия и е определен като “хип­нотичен бес­т­селър“ от Ню Йорк Таймс.

Зрителите могат да гледат прожек­цията на филма “Фан­тазии“ на 21 октом­ври от 17.30 ч. в зала 1 на НДК. Моника Белучи, Карол Буке, Карин Виар, Никола Бедос и Жан-Пол Рув са само част от имената, на които си струва да се нас­ладим на този зашеметяващ фил­мов филм, пос­ветен на Негово Величес­тво Желанието. Фил­мът пленява с елеган­т­ната си чув­с­т­веност и неп­ретен­циоз­ност, а зас­лугата за диалога е на популяр­ния френ­ски писател Давид Фоен­кинос (“Две сес­три“, “Деликат­ност“, “Загад­ката Анри Пик“). Биог­рафич­ната драма “Влюбеният Айфел“ в присъс­т­вието на френ­с­ката сценарис­тка и писателка Каролин Бон­г­ран, има още няколко прожек­ции до 31 октом­ври. Един кино раз­каз за инженер­ния под­виг на съз­дателя на Айфеловата кула и за страс­т­ната му любов.

България

Икономика

Безработицата започва да расте

Безработицата започва да расте

Новорегис­т­рираните без­работни в цялата страна отново са повече от пос­тъпилите на работа — това сочат най-новите данни от специализираното на…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Високомерието на Европа доведе до криза

Евросъюзът отдавна вече не е приоритетен пазар

Европа се оказа в мен­гемето на без­п­рецеден­тна енер­гийна криза. Някои твър­дят, че ако не се при…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

От два месеца фейсбук групите на фермерите преливат от предложения за продажби на цели стада с млечни животни

От два месеца фейс­бук групите н…

Прочети още:

Loading...