Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря03032021

Брой 43, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

„Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров казва: Хората искат да бъдат щас­т­ливи в едно нещас­т­ливо време. Кирил Ефремов, Рада Кай­рякова и Сил­вия Лул­чева — три от звез­дите на Сатирата, се впус­кат в почти бясно любовно прик­лючение, зат­ворено в триъгъл­ник, от който като че ли няма измък­ване. Това се случва на сцената, в премиер­ния спек­такъл “Искам Вашия мъж“. Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров определя този “чуден раз­каз за света на любовта“ като смешен, абсур­ден, сатиричен и комичен филм за надеждата.Зрителите може да видят “Искам вашия мъж“ на 27 януари и 13 фев­руари, а пър­вата премира бе на 14 януари.

Пиесата е на Михаил Задор­нов (19482017), роден в Юрмала, в бив­шата Лат­вийска ССР, в артис­тично семейс­тво. Баща му Николай Задор­нов е извес­тен писател от Рига, а май­ката Елена Матусевич (19091992) произ­хожда от стар род, чиито корени стигат до пол­с­кия крал Стефан Батори. Родителите искат синът им да стане инженер, затова той отива в Мос­ква и завър­шва инс­титут. В началото на 80-те години обаче започва кариера като хуморист, а по-късно с усмивка си спомня за своето “инженерно“ минало.“Искам Вашия мъж“ е в превод на Боряна Пашева. Сценог­рафията е на Боряна Семер­джиева.

През декем­ври 2009 г писателят отк­рива в Рига биб­лиотека на името на баща си — Николай Задор­нов. Биб­лиотеката е обявена за общес­т­вена и без­п­латна.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие