Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Зимните приказки на Балет “Арабеск“ привличат децата

Зимните приказки на Балет “Арабеск“ привличат децата

Какво можем да видим на сцената на Музикал­ния театър? На 3 декем­ври от 18.00 ч. се играе “Снеж­ната кралица“, а на 5 декем­ври от 19.00 ч. и 6 декем­ври, 11.00 ч. — ще гледаме “Леш­никот­рошач­ката“ в Музикал­ния Театър. Зим­ните приказки внушават усещането за красота, любов и праз­ник в нашия дел­ник и дават въз­мож­ност да си пожелаем без­г­рижие, радост, доб­рота и уют за Коледа.

Праз­нич­ният дух влезе в работил­ницата на Балет “Арабеск“, който под­готви пос­тановки специално. Много са въл­шеб­с­т­вата от сцената пресът­ворени от Балет “Арабеск“. Емб­лематич­ната приказка на големия дат­ски раз­каз­вач Ханс Крис­тиан Андер­сен “Снеж­ната кралица“. Тя е притча за едно омагьосано дявол­ско огледало, счупено на милиони миниатюрни час­тици, реещи се из Света, попадащи в сър­цето ни, каращи ни да виж­даме само гроз­ните и лошите страни на Човека и всичко около него. Нов хореог­раф­ски прочит на Ангелина Гав­рилова.

Спек­такълът “Леш­никот­рошач­ката“ е съз­даден по прочутата приказка на Е.Т.А.Хофман и въл­шеб­ната музика на П.И.Чайковски. Хореог­раф на спек­такъла е Боряна Сечанова, заедно с тан­цьорите на Балет “Арабеск“. Те са съз­дали праз­нично, приказно зрелище за малки и големи.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Алберт Попов с първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки за сезона в Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини, след като се класира 16-ти на слалома във Флахау (А…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие