Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19012021

Брой 12, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Петър Пиронков търси човешкия дух

Петър Пиронков търси човешкия дух

Петър Пиронков търси човешкия дух

Новата изложба на худож­ника Петър Пирон­ков вече е факт в галерия Нир­вана. “Духовна екс­полозия на човеш­кия дух“ — така худож­никът описва новата си екс­позиция. В пос­лед­ните си кар­тини Пирон­ков изкарва на преден план вът­реш­ния свят на човека — мисли и емоции. Материал­ното няма място върху плат­ната на художника-живописец. Човекът е поводът за изкус­т­вото, затова Пирон­ков го обожес­т­вява.

Като творец той преминава през раз­лични етапи. Преди почти две години нап­ример, отново в галерия “Нир­вана“, откри изложба с 47 кар­тини, при това маломерни. В днешни дни худож­никът се е насочил към монумен­тал­ното, затова и кар­тините му са в по-големи раз­мери. След­ващият му етап ще е религиозен.

Всеки творец се стреми да нарисува най-красивата кар­тина. Когато Пирон­ков завърши красива кар­тина, той я изх­върля. Според него ней­ната фун­к­ция не е да бъде хубава. Това е изкус­т­вото, то е драма и трябва да въл­нува. Кар­тините трябва да поз­волят на човек да отк­рие себе си в тях. излож­бата можете да се види до началото на януари 2021 в галерия “Нир­вана“ на столич­ната улица “Ангел Кън­чев“ 17.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Алберт Попов с първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки за сезона в Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини, след като се класира 16-ти на слалома във Флахау (А…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие