Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27012021

Брой 18, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Галерия “Париж“ представя Димитър Вецин-“Зима на село“, изложба живопис

Галерия “Париж“ представя Димитър Вецин-“Зима на село“, изложба живопис

На 24 ноем­ври за осма поредна година, галерия „Париж“ ще отк­рие традицион­ната изложба на Димитър Вецин — под заг­лавието „Зима на село“.

Въп­реки услож­нената обс­тановка от Ковид-19 и лип­сата на отк­ривания, животът продъл­жава. Димитър Вецин навърши през март 2020 г. цели седем­десет години. Тази изложба ще ознаменува кръг­лия юбилей, а като подарък към почитателите, Вецин е нарисувал предимно зимни кар­тини, които са любими на всички.

Плат­ната, които са специално съз­дадени за екс­позицията са 14 като ще бъдат показани още 3 творби от по-стари изложби. „Зима на село“ отново ни прех­върля в любимото място на автора — праз­ниците от неговото родно място, където къщите са пълни, хората се извиват, тъпаните бият, пър­зал­ките се огласят от дет­с­ките викове, кучетата радос­тно лаят, а бабите и май­ките гот­вят вкус­ните праз­нични гозби. Има и две по-различни кар­тини — „Лудият клоун“ и „Сънят на музиканта“. Там творецът е в цен­търа на кар­тината, всеки потънал в своето със­тояние на замеч­таност.

България

Икономика

Пандемията удари богатите ни градове

Пандемията удари богатите ни градове

Пан­демията от коронавирус удари най-силно най-богатите ни градове. Това е един от изводите на Инс­титута за пазарна икономика, който за девет…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Венци Стефанов: Конгресът на БФС трябваше да е вчера

Венци Стефанов: Конгресът на БФС трябваше да е вчера

Време е младите бъл­гар­ски фут­болисти да спрат да духат супата заради Бонго от Конго, заяви членът на Изпъл­кома на род­ната цен­т­рала

Членът на …

Прочети още:

Loading...

Свят

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Комисията по вън­шни работи към Сената на САЩ одобри номинацията на ветерана дип­ломат Антъни Блин­кън за дър­жавен сек­ретар, съобщи Рой­терс.

Ком…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...