Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет04122020

Брой 234, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Красива и отчуждена: Катрин Деньов на 77

Красива и отчуждена: Катрин Деньов на 77

Френ­с­ката акт­риса е работила с велики имена в киното като Луис Бунюел и Роман Полан­ски, където често играе бур­жоазни жени, люш­кащи се по ръба на емоционал­ните със­тояния. Извес­тна е като една от най-добрите и задъл­бочени акт­риси в Европа.

Родена на 22 октом­ври 1943г. в Париж. Трета от четирите дъщери на семейс­тво актьори — Морис Дор­леак и Рьоне Деньов. Дебютира едва 14-годишна в киното през 1957 г. и продъл­жава с малки учас­тия, докато Роже Вадим й поверява главна роля в “Грехът и доб­родетелта“ (1963).

Жалко е, че фил­мът “Кратка нощ“ така и не може да се реализира. Трябва да го режисира Алф­ред Хич­кок. Поради влошеното здраве на режисьора, Universal Pictures отменя проекта. „Дневна красавица“ на Луис Бунюел поз­волява тя да раз­к­рие огром­ния си актьор­ски потен­циал. Деньов играе отег­чена бур­жоазна съп­руга. Образът й носи специфична свен­ливост и в музикал­ния филм “Чадърите на Шер­бур“ (1964). Успехът ѝ идва бързо, Тя играе роман­тична девойка, влюбена в млад вой­ник, но обречена на нещас­тен брак с друг. В края на 60-те тя завър­шва този силен цикъл от роли с филма на Фран­соа Трюфо “Сирената от Мисисипи“ и “Трис­тана“ отново на испан­с­кия режисьор Луис Бунюел.

България

Икономика

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Бъл­гарите планират да отделят 25 процента от месеч­ните си доходи или средно по 269 евро на домакин­с­тво за праз­нични раз­ходи по Коледа — това…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Волейболистите на България ще играят на Мондиал 2022

Мъж­кият ни национален тим по волей­бол може да се счита за сигурен учас­т­ник на светов­ното пър­вен­с­тво през 2022 година. Това стана ясно, след …

Прочети още:

Loading...

Свят

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

Препаратите срещу КОВИД-19 имат феноменални перспективи

От днес на сайта на мос­ков­с­кия кмет и на столич­ната управа започва запис­ване за вакси…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...