Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря28102020

Брой 207, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Проф. Кирил Мексин с изложба скулптура в галерия Арте

Проф. Кирил Мексин с изложба скулптура в галерия Арте

Проф. Кирил Мексин с изложба скулптура в галерия Арте

Един от най-своеобразните скул­п­тори — Кирил Мес­кин за втори път отк­рива изложба в Галерия Арте на 30 сеп­тем­ври. Този вир­туозен майс­тор на камъка присъс­тва не само в интериор­ното прос­т­ран­с­тво на галерията, но пред­с­тавя и едрофор­матни скул­п­тури в отк­рита среда — двора на галерията.

В нас­тоящата изложба авторът — проф. Мес­кин изповяда своето прек­лонение пред Жената — раж­даща, отг­леж­даща, опаз­ваща, въз­питаваща, вдъх­новяваща, нап­рав­ляваща Живота — с неж­ност и неподозирана сила, с любов и всеот­дай­ност. Кирил Мес­кин не пред­с­тавя кон­к­ретни пор­т­рети, твор­бите му са по-скоро духовни със­тояния на Жената в ней­ната многос­т­ран­ност: от кап­риз­ното момиченце, невин­ността на младостта, през красотата и предиз­викател­с­т­вото на голото тяло, зрялостта и мъд­ростта, орис­ниците и прорицател­ките до одухот­вореността на Мадоната.

Авторът споделя, че в тази изложба има и изненади, споделени тайни и тър­сене на скрито поз­нание. Повечето от скул­п­торите са изваяни от харак­тер­ния за него „Кир­чов камък“ — красив и многоц­ветен.

България

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

42-ма души са загубили бит­ката с коронавируса през пос­лед­ното денонощие. 2 243 са новите случаи при нап­равени малко над 7 600 PCR теста, кое…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Рома отрази уволнението на треньора на ЦСКА

След­ващият съпер­ник на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа Рома отрази раз­дялата на клуба от “Бъл­гар­ска армия“ с досегаш­ния нас­тав­ник Стаме…

Прочети още:

Loading...

Свят

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Допит­ване, пред­с­тавено в мес­тни медии, определи десетте най-дразнещи пос­тъпки за бел­гий­ците по време на епидемия, предаде БТА.

На първо място…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...