Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон26102020

Брой 205, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, този мъд­рец и слад­кодумец да те поведе и вмени мисли и мъд­рости, до които дос­тига с такава лекота. Това е къс­мет и щас­тие за всеки един актьор”, комен­тира в Русе режисьорът и актьор Николай Урумов.

В край­дунав­с­кия град той ще пос­тави спек­такъла “Суматоха“ — от Йор­дан Радич­ков. В пиесата, чиято премиера е на 26 сеп­тем­ври, учас­тва актьорът Асен Блатечки, както и почти целият мъжки със­тав на Русен­с­кия театър.

Според Урумов, за да посег­неш на Радич­ково произ­ведение, трябва да имаш житейски опит, трябва да си узрял за това.

Пиесата, написана през 1967 г., е актуална и днес.

“Около нас всичко е суматоха. Когато планирахме спек­такъла нито имаше COVID-19, нито имаше протес­тни явления и въл­нения. Тъй като никой не може да определи като какво нещо е това COVID-19, живеем в някаква такава суматохич­ност на много нез­нания“, казва Урумов.

В произ­ведението си Радич­ков се опитва да предаде някакъв образ на това явление “суматоха“. Всичко, за което героите нямат обяс­нение, го наричат суматоха.

“В този смисъл раз­лич­ните специалисти, говорейки за актуал­ността, дават раз­лични отговори за този вирус, който витае около нас. Времето, в което живеем, е много суматоха, в по-суматоха време не съм живял“, споделя Урумов.

Спек­такълът ще се играе на 1-ви и на 4-ти октом­ври т.г. в Русе. След това ще гос­тува в Бур­гас на 24 октом­ври — рож­дената дата на Радич­ков.

България

Икономика

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

От общо около 20 000 фирми, заети в сферата на селското, рибното и горското стопанство, работят в условия на тотална несигурност

Бойко Сачанс…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Обрат прати Краев и Мидтиланд на върха в Дания

Бъл­гар­с­кият национал Божидар Краев и съот­бор­ниците му от Мид­тиланд нап­равиха впечат­ляващ обрат срещу един от основ­ните си кон­куренти за титл…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Пър­вите товари със слън­чог­лед от новата реколта минаха през Вар­нен­с­кото прис­танище. Количес­т­вото е 16,9 хил. тона, се посочва в пос­лед­ните о…

Прочети още:

Loading...