Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря28102020

Брой 207, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Юбилейна изложба на Цветан Казанджиев

Юбилейна изложба на Цветан Казанджиев

Юбилейна изложба на Цветан Казанджиев

“Уви, не е безкрайно дълго на дните бялото платно“ – Омар Хаям

“Пос­ланието във всяка творба трябва да бъде много просто – като почук­ване по вратата. Да не бъде обременено с много тех­ника, със сложна ком­позиция, с много словоиз­лияния и прет­руп­вания, а просто трябва да докосва този, който гледа моята творба“. Това казва ямбол­с­кият худож­ник Цветан Казан­джиев в навечерието на своята 60-годишнина.

В галерия „Средец” на Минис­тер­с­т­вото на кул­турата е пред­с­тавена юбилей­ната изложба на твореца. Той е под­гот­вил 32 произ­ведения в голям фор­мат – живопис, графика, рисунка и акварел – жан­рове, в които худож­никът работи вече 40 години. 

“Голяма част от нещата, които излагам, са правени специално за тази изложба. Пред­полагам, че хората, които знаят за начина, по който аз рисувам, ще бъдат приятно изненадани от пос­лед­ните ми неща. И самото аран­жиране на излож­бата доп­ринася за тези пос­лания, които под­насям тайно към зрителя, да бъдат по-добре въз­п­риети. Има и две живописни неща с фор­мат 1м/40 см по стихове на Омар Хаям“, сподели Казан­джиев. Екс­позицията ще остане в галерия „Средец“ до 8 октом­ври.

България

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

42-ма души са загубили бит­ката с коронавируса през пос­лед­ното денонощие. 2 243 са новите случаи при нап­равени малко над 7 600 PCR теста, кое…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Рома отрази уволнението на треньора на ЦСКА

След­ващият съпер­ник на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа Рома отрази раз­дялата на клуба от “Бъл­гар­ска армия“ с досегаш­ния нас­тав­ник Стаме…

Прочети още:

Loading...

Свят

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Допит­ване, пред­с­тавено в мес­тни медии, определи десетте най-дразнещи пос­тъпки за бел­гий­ците по време на епидемия, предаде БТА.

На първо място…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...