Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон28092020

Брой 185, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.68113 BGN1 GBP = 2.14119 BGN1 CHF = 1.81129 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Ина Кънчева и Хор на софийските момчета изпълняват творби на виенските класици

Ина Кънчева и Хор на софийските момчета изпълняват творби на виенските класици

Ина Кънчева и Хор на софийските момчета изпълняват творби на виенските класици

Втората част от кон­цер­т­ната прог­рама с учас­тието на опер­ната прима Ина Кън­чева ще бъде излъчена на 27 май от 20.00 ч. Пуб­ликата ще чуе откъси от Missa brevis от Хайдн, както и забележител­ните мотети на Моцарт Exsultate, Jubilate и “Laudate Dominum“.Известно е, че Ина Кън­чева има специално отношение към музиката на Моцарт. Тя майс­тор­ски пресъз­дава на сцената много от опер­ните героини на твореца. Освен това певицата инициира издаването на дет­с­ката книга “Приказка за въл­шеб­ната флейта“, която помага на мал­чуганите да нав­лязат в удивител­ния свят на операта. От 2006 г. Ина Кън­чева е член на трупата на Щут­гар­т­с­ката опера, където се изпъл­нява ролите на Виолета от “Травиата“, Графиня Адел в “Граф Ори“, Лучио Чина в “Лучио Сила“, Микаела в “Кар­мен“. Извън опер­ния театър в Щут­гарт, ангажимен­тите й включ­ват ролите на Памина, Фиор­дили­джи, Елизета, Дораличе, Жулиета, Джулия, Джилда, Лиу.

Хорът на софийс­ките мом­чета учас­тва с раз­ширена фор­мация от мом­чета под вещото ръковод­с­тво на проф. Адриана Благоева, изпъл­няват твор­бите с много майс­тор­с­тво и прециз­ност. Част от пиесите са адап­тирани за кон­цер­т­ното изпъл­нение от ком­позитора Атанас Атанасов, който учас­тва в записа като органист. На дириген­т­с­кия пулт е маес­тро Георги Димит­ров — музикант с усет и раз­биране за вокал­ното твор­чес­тво на класиците.

Юбилей­ното 20-то издание на “Европейски музикален фес­тивал“ тряб­ваше да се проведе в периода март – май, но бе отложено за есента.

България

Икономика

Спорт

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дами…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Тежка есен за родните картофопроизводители

Тежка есен за родните картофопроизводители

Помощта за бранша е пренебрежимо малка и не покрива дори половината от разходите, направени за тазгодишното производство, казват земеделци

Из…

Прочети още:

Loading...