Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт01122020

Брой 231, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Огнена феерия в концерт на Радиосимфониците в зала „България“

Огнена феерия в концерт на Радиосимфониците в зала „България“

Огнена феерия ни очаква в кон­церта на Сим­фонич­ния оркес­тър на БНР с диригент Марк Кадин. Събитието ще се със­тои на 9 март от 19.30 в зала „Бъл­гария”.

Започва с изпъл­нение на „Conga del Fuеgo Nuevo“ от мек­сикан­с­кия ком­позитор Артуро Мар­кес. Произ­ведението е написано през 2005, но бързо става пред­почитано от дириген­тите по света. В него намират отражение дет­с­ките спомени на ком­позитора от афро-кубинските ритми и мелодии.

Стилът на Мар­кес се харак­теризира с вплитането на типични за Латин­ска Америка фол­к­лорни мотиви в сим­фонични пиеси.

В прог­рамата се вписва и музика към балета „Fancy free“ от американ­с­кия ком­позитор, пианист и диригент Ленард Бър­н­с­тейн. Финалът ще е Кон­церт за виолон­чело и духови инс­т­рументи от Фрид­рих Гулда в изпъл­нение на талан­т­ливия бъл­гар­ски виолон­челист Алек­сан­дър Сомов.

Сомов е водач-солист на Фил­хар­монич­ния оркес­тър и професор в Кон­сер­ваторията в Страс­бург. Той е чест гост на Лон­дон­ска фил­хар­мония, Лон­дон­с­кия сим­фоничен оркес­тър и Шот­лан­д­с­кия камерен оркес­тър. Гас­т­ролира в Европа, Япония и Китай.

България

Икономика

Ще има засилени проверки в хотели и къщи за гости за 8 декември

Ще има засилени проверки в хотели и къщи за гости за 8 декември

Вед­нага ще сезираме РЗИ, Комисията за защита на пот­ребители и МВР за извър­ш­ване на масови извън­редни проверки в къщи за гости и в хотели по …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Арсенал с трета поредна домакинска загуба

Арсенал загуби у дома от Уул­вър­хем­п­тън с 1:2 в мач от десетия кръг на анг­лийс­ката Висша лига и записа трето поредно поражение на свой те…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Първи сняг точно на Андреев ден – това е добра поличба за стопаните

Първи сняг точно на Андреев ден – това е добра поличба за стопаните

Да падне пър­вият сняг точно на Анд­реев ден т.е. точно в пър­вия ден на зимата за стопани от Северозапада е добра поличба. Народът ни си го е …

Прочети още:

Loading...