Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) БНТ представя академик Пламен Карталов с филма „Операта-моята съдба“

БНТ представя академик Пламен Карталов с филма „Операта-моята съдба“

На 8 фев­руари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в пор­т­рет­ната докумен­тална поредица на общес­т­вената телевизия “БНТ Пред­с­тавя“ гледайте филма “Моята съдба е операта“, пос­ветен на академик Пламен Кар­талов — дъл­гогодишен дирек­тор на Софийс­ката опера и балет, оперен режисьор и педагог.

В своя 50-годишен твор­чески път академик Пламен Кар­талов не спира да вдъх­новява с неиз­чер­паемата си любов към операта и с отдадеността към изкус­т­вото, на което е пос­ветил живота си.

Във филма “Моята съдба е операта“ — с режисьор Димитър Шар­ков и оператор Пламен Герасимов — зрителите на Бъл­гар­с­ката национална телевизия ще над­ник­нат зад кулисите на Софийс­ката опера и балет, където сред феерия от мащабни декори, красиви кос­тюми и ярък грим са съз­дадени зав­ладяващи спек­такли, които се играят с години.

Как се управ­лява кул­турна инс­титуция като Софийс­ката опера и балет, по какъв начин се раз­вива и образова пуб­ликата през годините и как се покоряват светов­ните сцени — гледайте филма “Моята съдба е операта“ от поредицата “БНТ Пред­с­тавя“ тази сряда от 21:00 ч. по БНТ 1.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие