Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 56, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Жулиет Бинош ще почетат на наградите „Гоя”

Жулиет Бинош ще почетат на наградите „Гоя”

Френ­с­ката акт­риса Жулиет Бинош ще бъде почетена на церемонията по връч­ването на испан­с­ките кино наг­ради “Гоя“, съобщи АФП.

Тя ще получи наг­рада за своята изк­лючителна кариера, обяви в сряда Испан­с­ката киноакадемия. Акт­рисата е носителка на “Оскар“ от 1996 г. за ролята си в “Анг­лийс­кият пациент“ на Антъни Мин­гела. Тя е безус­ловна звезда на европейс­кото кино и ще получи меж­дународ­ната наг­рада “Гоя“ на церемонията в Севиля тази година. Тази наг­рада същес­т­вува едва от две години. През 2022 г. с нея бе отличена авс­т­ралийс­ката акт­риса Кейт Блан­шет.

Кариерата на Бинош продъл­жава вече 40 години. Тя е играла в много филми, сред които “Непосил­ната лекота на битието“, “Любов­ниците на моста“. Работила е с режисьорите Жан-Люк Годар, Лео Каракс, Луи Мал, Кшищоф Кеш­лов­ски, Ейбъл Ферара, Ласе Хал­с­т­рьом, Джон Бур­ман, Михаел Ханеке.  Жулиет Бинош е носителка на френ­с­ката кино наг­рада “Сезар“, британ­с­ката “БАФТА“, както и отличия в Кан, Бер­лин и Венеция. Тя е носителка на почетна наг­рада от испан­с­кия кинофес­тивал в Сан Себас­тиан през 2022 г. 

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие