Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Кири-е академия“ – древно японско изкуство

„Кири-е академия“ – древно японско изкуство

Тридесет и трите Дни на япон­с­ката кул­тура у нас завър­ш­ват с изложба на произ­веденията на всички учас­т­ници в “Кири-е академия“, която обединява почитатели на древ­ното япон­ско изкус­тво. Отк­риването на екс­позицията е на 3 декем­ври от 17.00 ч. в Излож­бена зала 3 в под­леза на Лар­гото. Организаторите са от Клуб “Приятели на Япония в Бъл­гария“.

Кири-е“ е древна япон­ска тех­ника, по която са се правели шаб­лоните за кимона и други тек­с­тилни произ­ведения. От средата на 20 век е популярно изразно сред­с­тво за много япон­ски творци. Самата тех­ника пред­с­тав­лява съз­даване на кар­тина от един един­с­т­вен лист хар­тия, най-често черна, пос­ред­с­т­вом изряз­ване със скал­пел. Пос­тепенно авторите започ­ват да включ­ват и други цветове в кар­тините, ком­бинирайки раз­лични по цвят хар­тиени листа.

В излож­бата са кар­тини на творци, които в продъл­жение на месец са усвоявали тън­кости на тех­никата за съз­даване на цветно Кири-е: Ани Иванова, Йошка Михай­лова, Пламен Калов, Марта Илиева, Боян Лалов, Ивайло Маджаров, Мирос­лава Кар­чинова, Цветелина Копаранова, Ди Мария, Фатме Мол­лаали, Ева Буга, Петя Смиленова, Ивайла Влахова, Иулиана Луч, Лиа Луч, Росица Стоименова, Лилия Димит­рова, Анна-Мария Геор­гиева, Пролетина Тодорова, Георги Мишел. Екс­позицията може да се види до 30 декем­ври.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие