Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Постановка на Пламен Караталов откри международен фестивал в Дегу

Постановка на Пламен Караталов откри международен фестивал в Дегу

С операта „Туран­дот“ от Пучини, пълна зала и бурни аплодис­менти за изпъл­нителите, автора на пос­танов­ката акад. Пламен Кар­талов и диригента на мес­т­ния сим­фоничен оркес­тър маес­тро Юлиан Ковачев се откри 19-ият меж­дународен фес­тивал на операта в южнокорейс­кия град Дегу. Това съоб­щиха от бъл­гар­с­кото посол­с­тво в Сеул. Гости на събитието на 23 сеп­тем­ври, са били кметът на града Хонг Джун-пьо и бъл­гар­с­кият пос­ланик в Сеул Петко Драганов. Догодина пред­с­тои обмен на посещения между опер­ните със­тави на София и Дегу.

На сцената на Софийс­ката опера и балет пък, на 21 октом­ври ще изнесе гала кон­церт опер­ната дива Веселина Кацарова. Най-големият ѝ успех е учас­тието на Зал­ц­бур­г­с­кия музикален фес­тивал от 1992 г., когато замес­тва Мерилин Хорн в ролята на Тан­к­ред от едноимен­ната опера. След това учас­тие, бъл­гар­ката печели пуб­ликата и получава много роли в Лон­дон, Мюн­хен, Зал­ц­бург, Флорен­ция, Цюрих, Париж. Извисява глас в Ню Йорк и в Чикаго. От най-успешните ѝ роли е тази на Секст от „Милосър­дието на Тит“, на Зал­ц­бур­г­с­кия музикален фес­тивал през 1997 г. и играе меж­дув­ременно в Цюрих, Бавар­с­ката дър­жавна опера в Мюн­хен, Операта „Бас­тилия“ в Париж, Крал­с­ката опера Ковънт Гар­дън в Лон­дон и във Фил­хар­монията на Гас­тайг в Мюн­хен.

България

Икономика

Спорт

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Мек­сико победи Саудит­ска Арабия с 2:1 в зак­лючителен сблъсък от група „C“, но и двата тима отпад­наха от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар, з…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...