Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Александър Симов: Ключът за следващото управление е в БСП

Александър Симов: Ключът за следващото управление е в БСП

Ключът за след­ващото управ­ление е в БСП“. Това заяви в ефира на БНТ водачът на кан­дидат­с­ката листа на „БСП за Бъл­гария“ във Враца Алек­сан­дър Симов. По думите му пос­лед­ните два пар­ламента и нап­рег­натите преговори показаха, че лип­сата в бъл­гар­с­кия политически живот е на диалог. Според него пар­тии, натоварени с доверието на хората, не са могли да прочетат това, което им каз­ват хората, поис­кали промяна, а то е: „Гласуваме за много пар­тии, намерете общите политики и осъщес­т­вете управ­ление“.

Много хора раз­б­раха, че БСП е пар­тията на здравия разум  и тя е ключът към със­тавянето на управ­ление“, комен­тира социалис­тът. По думите му БСП е пар­тията, която винаги е била на страната на промяната, която в 44-тия пар­ламент е била един­с­т­вената опозиция.

Според него абсур­д­ното в пред­ните два пар­ламента е било, че всички са каз­вали, че искат да се осъщес­тви управ­ление, но никой, с изк­лючение на БСП, не е положил дос­татъчно усилия.

Симов отбеляза, че проб­лемът с вак­синацията се корени в раз­рушеното доверие в дър­жавата в пос­лед­ните 30 години. Той обясни, че у нас нещо, което се препоръчва от дър­жавата, не се приема като нещо добро. Социалис­тът под­черта, че БСП винаги се е борила за идеята, че дър­жавата има място в живота на хората. „Лошото е, че тряб­ваше да дойде кризата за да се види, че това е така“, каза той.

Той заяви, че в пър­вите 100 дни БСП е заложила няколко ясни мерки – дър­жавата да даде помощ на енер­гийно бед­ните семейс­тва -  200 kWh енер­гия за своя сметка;  намаляване на ДДС от 20 на 9% на енер­гоносителите и на храните от мал­ката кош­ница за половин година. Той допълни, че за справяне с демог­раф­с­ката криза за всяко второ и трето дете левицата пред­лага дър­жавата да отпуска 6 500 лв. за родители, които са се осигурявали в пос­лед­ните 24 месеца. По думите му сред­с­тва има, въп­рос е на приоритети.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...