Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 111, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Напусна ни Петър Николов

Напусна ни Петър Николов

Напусна ни Петър Николов

На 21 Септември 2021 година почина Петър Николов Петров.

Роден на 08.03.1937 г. в село Долно Церовене, в семейството на участници в Септемврийското въстание от 1923 година. От ранна възраст той е отраснал и възпитан със социалистическите идеи, на които остана верен през целия си живот.

В дейността си като общественик в град Монтана (Михайловград) той неизменно полагаше усилия за просперитета на града и окръга. Беше внимателен и отзивчив към хората, към техните грижи и тревоги, винаги готов да помогне в намиране на най-доброто решение.

Завършва право в СУ „Климент Охридски“, а в последствие и Академия за обществени науки в Москва. Академията завършва с отличие и защитава докторска дисертация.

След промените, като председател на Националния съюз на земеделските кооперации в България положи усилия за запазване на селскостопанските кооперации като основен субект за производство на земеделска продукция.

Отговорен, честен и справедлив, грижлив съпруг, баща и дядо.


ЗЕМЯ се присъединява към скръбта във връзка с кончината на Петър Николов.

Той бе верен читател и приятел на нашия вестник.

Познаваме го с приноса му като дългогодишен председател на Съюза на земеделските кооперации и радетел за опазването на добрите кооперативни традиции в родното земеделие.

В миналото активен младежки, стопански и партиен деятел, избиран за секретар и първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Михайловград (днес Монтана), за кандидат-член на ЦК на БКП и за народен представител, допринесъл много за развитието и модернизацията на родния край.

Поклон пред светлата му памет!


Поклонението ще се състои на 4 октомври (понеделник) от 11 часа пред църквата на Софийските централни гробища.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...