Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 58, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Стоян Мирчев: Да върнем парламентаризма и да махнем корупцията от законите

Стоян Мирчев: Да върнем парламентаризма и да махнем корупцията от законите

Стоян Мирчев: Да върнем парламентаризма и да махнем корупцията от законите

Образът на бъдещия премиер трябва да е отрицание на предишния, смята Явор Божанков 

За момента има неофициални раз­говори, очак­ваме и официална покана за такива от името на “Има такъв народ“.  Пред­полагам, че те ще бъдат поетапни с всяка една пар­тия в събот­ния ден, тъй като и нямаме много време. Ако президен­тът връчи ман­дата в петък, ще имаме точно една сед­мица да видим дали ще имаме сили да водим диалог, чрез който да се стигне и до правител­с­тво.“ Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за Бъл­гария“ Стоян Мир­чев в ефира на „Нова телевизия”, който определи като нещо положително факта, че се започ­ват раз­говори. „Промяната на модела става по този начин, тъй като няма нито една пар­тия със 121 гласа“, допълни той.

Промяна става чрез политики, които, като сед­нем на масата за преговори, ще видим дали можем да приложим. От една страна, имаме своите пред­ложения, за които ще се борим, като това да увеличим доходите на хората и да преиз­чис­лим пен­сиите. От друга страна, имаме чер­вени линии, с които няма как да се съг­ласим — като приватизиране на ББР и кон­цесиониране на автомагис­т­ралите“, категоричен бе социалис­тът. По думите му трябва да се намери пресеч­ната точка, където някои от пред­ложенията да бъдат удов­лет­ворени, но и някои от пред­ложенията на ИТН да останат за друг период.

Много важно за левицата е да се въз­върне истин­с­кият пар­ламен­таризъм, както и да се изкара коруп­цията от законите. „Пос­лед­ните 12 години от ГЕРБ нап­равиха така, че в Бъл­гария коруп­цията да е законна“, заяви Стоян Мир­чев.

Според депутата от ПГ на “БСП за Бъл­гария“ Явор Божан­ков в политиката има място за младите хора, но неговото пос­лание към тях е, че трябва да се отър­сят от клишето, че политиката чака младите хора. „Всъщ­ност политиката е едно враж­дебно място, една трудна среда и младият човек трябва да се нас­т­рои за сериозна битка, за да намери своето място“, заяви социалис­тът в ефира на „Бъл­гария он еър”.

Явор Божан­ков беше категоричен, че образът на бъдещия премиер трябва да е отрицание на предиш­ния. „Винаги сме каз­вали, че трябва да сменим модела на управ­ление. Изпъл­нител­ната власт и минис­т­рите са служители на народа, а пред­с­тавител на народа са народ­ните пред­с­тавители. Ние пред­с­тав­ляваме суверена, нашата работа е да кон­т­ролираме минис­т­рите, когато не си свър­шат работата да изберем нови“, зак­лючи социалис­тът.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие